Feestdagen in aantocht!

We zijn nog maar nèt in de herfst aangeland en ik ben alweer volop aan het nadenken en proefbakken voor de feestdagen. Speuren in receptenboeken, op internet, bij collega-bakkers navragen en dan zelf aan de slag. Je zult bij mij niet snel een ''standaard'' recept vinden maar ik probeer er altijd een eigen twist aan te geven. Neem nou het gevuld speculaas: 2 weken heb ik het spijs al gemaakt en dat ligt heerlijk smaak te ontwikkelen door de sinaasappelrasp die ik er doorheen deed.

 

Deze week de eerste proefbak: aan het spijs voeg ik nog wat amaretto toe en ik bak ze in wat grotere platen. Het speculaasdeeg wat erop en eronder komt bevat mijn eigen koekkruiden mix van 9 verschillende ''geheime'' ingrediënten. Net ff meer smaak dan een normale koekkruidenmix (wat meestal uit heel veel kaneel bestaat). Die draai ik ook een dag vantevoren zodat de speculaas lekker door kan trekken. Dan het vormen: Gelukkig heb ik nu een uitrolmachine die me daarbij gaat helpen :) want er moet een dun laagje speculaasdeeg boven en onderop het amandelspijs-met-sinaasappel-en amaretto. Zocht je nog een woord voor galgje ;) ?

 

En dat is alleen nog maar het gevulde speculaas: vanaf volgende week is er weer het kruidnoten-suikerbrood en ook voor kerst ben ik al aan het testbakken: zoet én hartig moet het worden. Genoeg te doen dus!

 

Balans

Met een drukke bakkerij en manlief op reis is het weleens balanceren met de tijd die overblijft. Mijn gezin blijft altijd mijn eerste prioriteit dus as. zaterdag ben ik even dicht. Even naar de open dag van het Erasmus in Rotterdam en rijden voor een hockeywedstrijd in Den Haag lukt ff niet als ik vanaf 04:30 ook de bakkerij moet draaien. Dus schakel ik even terug en probeer ook ik in balans te blijven. 

 

Komend weekend

Voor aanstaande vrijdag heb ik wel weer hele lekkere en mooie recepten klaar staan! In het assortiment een 100% speltbruin met zaden en pitten, een pompoenbroodje (maak jij de soep erbij ?), wit stokbrood en kaneelbroodjes. Die laatste zijn dagvers het állerlekkerst! Ook staat er een heleboel op mijn proefbak lijst: bietenbrood, maisbrood, kaas/ui brood, gevuld speculaas, granola en paprika/peterselie brood. Mocht je een proefbaksel willen bestellen zet dat dan even in het opmerkingenveld. Maar ook daarvoor geldt: op=op !

 

Ik heb er zin in! Zie ik je vrijdag?

 

groetjes,

Ella