Helpende Handen

Regelmatig krijg ik de vraag hoe we dat toch elke week weer voor elkaar boksen bij Ella Bakt. Elke vrijdag bakken we een heleboel soorten brood, koeken, gebakjes en nog meer lekkers 😋... Hoe gaat dat de rest van de week? Op dinsdag & donderdag werk ik alleen in de winkel. Op dinsdag vaak voorbereidingen en wat proefbakken, op donderdag het deeg voor koeken, en de mis-en place voor de vrijdag, en 1 of 2 degen voorbereiden voor vrijdag. Op woensdag en vrijdag is Rieteke er en draait zij inmiddels de volledige ''brood'' productie waarbij ik met een aantal handelingen help. Want dat was de deal; helpen bij Ella Bakt en in ruil daarvoor kennis opdoen over boulangerie; (desem) brood en viennoiserie (croissants, brioche). Haar stage loopt deze week na bijna 6 maanden weer ten einde. Ze heeft een baan gevonden bij De Boulanger in Rhoon, niet het minste adres om je carrière verder te zetten! Afscheid nemen, dat doen we niet. We zeggen alleen: ''tot ziens''! Wie haar gaat vervangen? Dat houdt ik nog even geheim, maar binnenkort meer nieuws daarover!

 

Een aantal mensen vroeg me of ik nog wel op de woensdag en/of zaterdag open ga. Voorlopig blijft het de vrijdag; ik ben de hele week superdruk en op dit moment werkt het zo het beste voor mij persoonlijk. Dat betekend wel voor jou, als klant, dat het passen en meten blijft om op vrijdagmiddag je bestelling op te halen. Sommige mensen komen redelijk vroeg, maar zoals afgelopen vrijdag kwamen de laatste broden pas om 15:50 uit de oven. Met het risico dat je toch moet wachten totdat alles klaar is. Ik doe mijn uiterste best om iedereen goed te helpen, dus doe af en toe een beroep op je geduld. Gelukkig is de kou 🧊 weer uit de lucht!

 

Wat we deze week maken? Het assortiment vind je hieronder:

 

Noors Spelt zaden/pitten 🥪 4,45

-een stevig bruin speltbroodje, vol geroosterde zaden en pitten. Gebakken in een bus, dus makkelijk te verdelen. Gemaakt met biologisch spelt van de Commandeursmolen-

 

Volkoren 🍞 3,75

-een heerlijk volkoren brood met een kookstuk van tarwe 🌾 voor meer smaak en langere houdbaarheid-

 

Spelt bruin🧊 3,95

-vers ingevroren (op donderdag 12 februari gebakken) gemaakt van biologisch spelt van de Commandeursmolen; die kan zo bij jou de vriezer in!-

 

Wit stokbrood 🥖 2,95

-even genieten met een heerlijk luchtig Frans stokbroodje💕-

 

Kaas / uien pizella 8,95

-een lekker hartige pizella, naar keuze met of zonder spekjes-

 

Witte Franse Bol 3,95

-lekker bij een soepje, kaasfondue of salade 🥗

 

Salie Walnoot wit 4,95

-een wit brood met salie en geroosterde walnoten. Heerlijk om bv. een club sandwich kip mee te maken!-

 

Scones 2 stuks 2,70

-roomboter scones; lekker met wat clotted cream en jam of lemon curd!-

 

Scones met rozijnen 2 stuks 3,00

-roomboter scones met rozijnen: mix & match :)

 

Brownies puur per stuk 2,25🍫

-pure Callebaut chocolade erin & erop! #chocolateheaven

 

Volgende week, 26 februari, heb ik vakantie. Weer open op 5 maart!

 

Mocht je willen bestellen klik dan hier.

 

Zie ik je vrijdag?

 

groetjes,

Ella