Desembrood

Een klant vroeg mij pas of ik ook met (zuur)desem werkte.. oei! Tijd voor wat uitleg, want al mijn broden zijn gemaakt met een jong desem (zodat het niet al te zuur smaakt). Inderdaad.. desem. Een natuurlijk gist wat ik wekelijk opkweek zodat ik er de heerlijkste broden mee kan maken. Een beetje water en bloem, mengen met wat desem (de moedercultuur) en daarmee ontstaat een luchtig papje na een uur of 5. Dat ''vermeerder'' ik in de loop van de week zodat ik het kan afstemmen op de bestelde broden. Mijn desem heet Lisa (veel bakkers geven hun desem een naam, omdat je er altijd intensief mee bezig bent 😊). Verder gebruik ik geen verbetermiddelen en toevoegingen in mijn broden wat ze lekker puur en smakelijk maakt. Deze week ga ik ook weer aan de slag, samen met de stagiaires, om de heerlijkste broden en zoete traktaties voor jullie te maken! Hieronder tref je het assortiment aan:

 

Volkoren desembrood 3,95 🍞

Spelt desembrood zonnebloempitten (bevroren 🧊) 3,95

Focaccia XL met tomaatjes, rozemarijn en rode uien 6,95

Rozijnen bruin desembrood met sesam korst 4,95

Wit stokbroodje 2,95

Worteltaart met citroencreme en gedroogde eetbare bloemen 12,95

Pistache en Vanille macarons (2x3st) 6,50

Kaneelbroodjes 1,95 p/s

 

Bestellen kan via het bestelformulier, dat vind je hier.

 

Tot gauw!

 

groetjes,

Ella