20. januari 2020
Mijn dochter moest voor school een speech schrijven waar onder andere het onderwerp ''keuzes'' in voorkwam. Toen ze de speech voorlas, dacht ik: wow! Moet een mens zoveel keuzes maken op een dag? Gemiddeld maken mensen 35.000 keuzes per dag. Doe ik die spijkerbroek aan of die legging, neem ik een boterham of een bakje yoghurt, ga ik op de fiets of neem ik de auto? Soms zijn de keuzes simpel, en denk je er niet echt over na. Soms zijn de keuzes belangrijk en denk je er lang over na en heb je ook...
12. januari 2020
Bakken op bestelling: werkt dat? Tsja, veel van jullie weten dat het werkt en genieten regelmatig van je bestelde pure brood. Maar wisten jullie dat er steeds meer bakkertjes op deze manier werken? Vaak wel startups vanuit een zolder, schuur of garage maar toch succesvol in de buurt, wijk of dorp waar ze werken. Deze manier van werken sluit aan bij de bewustwording: weten wat je eet en waar je het koopt: bij de lokale ondernemer. Die op zijn beurt weer precies weet waar hij zijn granen en...
06. januari 2020
Ook voor jou de allerbeste wensen voor 2020! Het nieuwe jaar is aangebroken! Ik heb lekker genoten van de vakantie, leuke dingen gedaan maar het bakken natuurlijk wel gemist! Ik had nog wat kleine ''projectjes'' mee naar huis genomen waar ik heerlijk aan gewerkt heb, maar toch.. zin om weer in mijn kleine ''bakatelier'' aan het werk te gaan. December zit altijd vol met feestdagen en dat heb ik ook zo ervaren! Veel bestellingen gehad en mooie dingen gemaakt! Er was een gezellige afsluiting van...
15. december 2019
En dan is het alweer bijna 2020! Ik gluur al even over de kerstdagen heen en terwijl ik sta te kneden, vormen en bakken mijmer ik alweer over mijn plannen voor het nieuwe jaar. In januari bestaat mijn bedrijf alweer 4 jaar! Wat is er veel gebeurd in die tijd! Ik begon met brood bakken in mijn keuken thuis voor een paar mensen uit de buurt. Elke vrijdag stond mijn keuken steeds voller met brood wat gemaakt werd. Gezellig verkopen met een praatje bij de voordeur; elke vrijdagmiddag was het een...
09. december 2019
En toen was het alweer bijna kerst.. terwijl ik deze blog schrijf nog maar 17 dagen! Bij Ella Bakt een drukke, maar leuke tijd! Heerlijk ongebreideld ideeën spuien, opschrijven, doorhalen en kijken wat realistisch is. Toch maar weer een veilig assortiment met de broden en zoetigheid waarvan ik weet dat veel klanten ze waarderen en dat ik ze kan garanderen. De recepten nog eens proefbakken, herhalen en laten proeven. Het moet góed zijn voor jouw kersttafel! Dit jaar een mooie pure kerststol...
01. december 2019
Wanneer vier jij het heerlijk avondje? Ik maakte een poll op instagram en het bleek dat de meeste mensen het op 5 december vieren. Gezellig hoor: lekker met elkaar eten, wachten op de cadeau's en de verraste gezichten: wat zou de Sint dit jaar weer brengen? Om het je makkelijk te maken bij het avondeten stelde ik een assortiment samen wat goed gaat bij wat soep of salade. Een lekker stokbroodje, focaccia met tomaat, olijf, rozemarijn en rode ui, 2 soorten kaas/ui pizella's (met en zonder spek)...
24. november 2019
Alweer een week geleden kwam Sint's boot voorbij Ella Bakt gevaren want hij had een klusje te klaren. Hij legde zijn stoomboot aan vlakbij de kapotte brug en zijn pieten kwamen overeind: ''vlug, vlug vlug!'' Ze verwenden de kindertjes met hun vrolijke snoepgoed en zij kregen een brede glimlach op hun toet :) De Sint reed naar het raadhuis en daar zong iedereen voor hem met een blij gemoed: hij is weer in Boskoop, dat doet iedereen goed. Nu is de Sint bijna echt jarig zoals jullie weten en dat...
19. november 2019
Vrijdagavond.. 17:45.. rode blossen op mijn wangen en terugdenkend aan deze ''intensieve'' dag. Vroeg begonnen en samen met Sander de hele dag geknald om voor iedereen die besteld heeft de lekkerste en mooiste broodjes af te leveren. "Kom je vandaag een uurtje eerder, dan hoeven we niet zo te stressen?'' appte ik al naar hem op donderdagmiddag. De planning stond strak voor vandaag. Eigenlijk té strak want er was nog veel snijwerk aan de pizella's tussendoor: uien, paddestoelen, kruiden,...
11. november 2019
De meesten van mijn lezers kennen wel mijn voorliefde voor desem en puur brood. Maar wat is dat nou eigenlijk: desem? En vooral nog belangrijker: wat doet t? Om brood te laten rijzen heb je een rijsmiddel nodig. Dat kan gist zijn of desem; of een combinatie hiervan. Ja en ook met baksoda kun je zelfs een brood bakken. Maar goed, terug naar de vraag: wat is desem? Wat is desem? Desem is een natuurlijk gist. Ik meng water en meel, laat het een paar dagen fermenteren en er ontstaat koolzuurgas in...
04. november 2019
We zijn nog maar nèt in de herfst aangeland en ik ben alweer volop aan het nadenken en proefbakken voor de feestdagen. Speuren in receptenboeken, op internet, bij collega-bakkers navragen en dan zelf aan de slag. Je zult bij mij niet snel een ''standaard'' recept vinden maar ik probeer er altijd een eigen twist aan te geven. Neem nou het gevuld speculaas: 2 weken heb ik het spijs al gemaakt en dat ligt heerlijk smaak te ontwikkelen door de sinaasappelrasp die ik er doorheen deed. Deze week de...

Meer weergeven