09. december 2019
En toen was het alweer bijna kerst.. terwijl ik deze blog schrijf nog maar 17 dagen! Bij Ella Bakt een drukke, maar leuke tijd! Heerlijk ongebreideld ideeën spuien, opschrijven, doorhalen en kijken wat realistisch is. Toch maar weer een veilig assortiment met de broden en zoetigheid waarvan ik weet dat veel klanten ze waarderen en dat ik ze kan garanderen. De recepten nog eens proefbakken, herhalen en laten proeven. Het moet góed zijn voor jouw kersttafel! Dit jaar een mooie pure kerststol...
01. december 2019
Wanneer vier jij het heerlijk avondje? Ik maakte een poll op instagram en het bleek dat de meeste mensen het op 5 december vieren. Gezellig hoor: lekker met elkaar eten, wachten op de cadeau's en de verraste gezichten: wat zou de Sint dit jaar weer brengen? Om het je makkelijk te maken bij het avondeten stelde ik een assortiment samen wat goed gaat bij wat soep of salade. Een lekker stokbroodje, focaccia met tomaat, olijf, rozemarijn en rode ui, 2 soorten kaas/ui pizella's (met en zonder spek)...
24. november 2019
Alweer een week geleden kwam Sint's boot voorbij Ella Bakt gevaren want hij had een klusje te klaren. Hij legde zijn stoomboot aan vlakbij de kapotte brug en zijn pieten kwamen overeind: ''vlug, vlug vlug!'' Ze verwenden de kindertjes met hun vrolijke snoepgoed en zij kregen een brede glimlach op hun toet :) De Sint reed naar het raadhuis en daar zong iedereen voor hem met een blij gemoed: hij is weer in Boskoop, dat doet iedereen goed. Nu is de Sint bijna echt jarig zoals jullie weten en dat...
19. november 2019
Vrijdagavond.. 17:45.. rode blossen op mijn wangen en terugdenkend aan deze ''intensieve'' dag. Vroeg begonnen en samen met Sander de hele dag geknald om voor iedereen die besteld heeft de lekkerste en mooiste broodjes af te leveren. "Kom je vandaag een uurtje eerder, dan hoeven we niet zo te stressen?'' appte ik al naar hem op donderdagmiddag. De planning stond strak voor vandaag. Eigenlijk té strak want er was nog veel snijwerk aan de pizella's tussendoor: uien, paddestoelen, kruiden,...
11. november 2019
De meesten van mijn lezers kennen wel mijn voorliefde voor desem en puur brood. Maar wat is dat nou eigenlijk: desem? En vooral nog belangrijker: wat doet t? Om brood te laten rijzen heb je een rijsmiddel nodig. Dat kan gist zijn of desem; of een combinatie hiervan. Ja en ook met baksoda kun je zelfs een brood bakken. Maar goed, terug naar de vraag: wat is desem? Wat is desem? Desem is een natuurlijk gist. Ik meng water en meel, laat het een paar dagen fermenteren en er ontstaat koolzuurgas in...
04. november 2019
We zijn nog maar nèt in de herfst aangeland en ik ben alweer volop aan het nadenken en proefbakken voor de feestdagen. Speuren in receptenboeken, op internet, bij collega-bakkers navragen en dan zelf aan de slag. Je zult bij mij niet snel een ''standaard'' recept vinden maar ik probeer er altijd een eigen twist aan te geven. Neem nou het gevuld speculaas: 2 weken heb ik het spijs al gemaakt en dat ligt heerlijk smaak te ontwikkelen door de sinaasappelrasp die ik er doorheen deed. Deze week de...
28. oktober 2019
Waar ik aan denk bij de herfst behalve vallende blaadjes? Als het over bakken gaat denk ik aan kruidige smaken, groenten van het seizoen (pompoen, paddestoelen, bieten), en heerlijk 'comfort food'. Mijn proefbak-lijstje werd afgelopen week langer en langer met alle nieuwe heerlijkheden die toch ècht in het herfstassortiment van Ella Bakt ''moeten''. Daarna werd ''moeten'' veranderd in mògen want hoeveel recepten heb ik al niet inmiddels... Even tellen...427 staan er nu in mijn computer....
07. oktober 2019
Afgelopen week vroeg iemand mij waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Een leuke vraag, maar ik stond even te aarzelen.. Als je open staat voor nieuwe ideeën dan kun je werkelijk óveral inspiratie uithalen. Natuurlijk zit er veel inspiratie in de opleidingen en workshops die ik mocht doen. Daar leer je de basis, en als je geluk hebt nog iets meer. Ik had geluk en mocht heel veel dingen leren en proberen. Van de állerbeste! Levine van Doorne leerde me ooit de basis voor desembrood bakken. Ook...
30. september 2019
Maandagochtend... 08.00. Ik zit fris en fruitig weer achter de computer, mijn vaste monday-morning-routine. Recepten aanpassen, planning maken, inkopen noteren, administratie en btw aangifte verwerken. En natuurlijk de nieuwe blog schrijven. Genoeg inspiratie om over te schrijven: de naderende herfst, nieuwe recepten, mijn avonturen met de uitrolmachine, de keuringsdienst van waarde.. Die laatste: dat is écht mijn favoriete programma. Heb jij het wel eens bekeken? Het programma geeft inzicht...
23. september 2019
Alweer een nieuwe blog! Ik ben zo trots op jullie! Aan mijn oproep 'save the turtle' van vorige week gaven veel mensen gehoor! Maar liefst 35% van alle klanten nam al een eigen verpakking mee en veel van jullie kochten een katoenen bio broodzak. Super toch? Heel veel mensen deden alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Je eigen verpakking meenemen. Goed bezig! Een aantal mensen vroegen me of ik weer 'ns een workshop ga geven, want ze willen graag leren brood bakken. Nou oké dan! De...

Meer weergeven