25. september 2020
In de afgelopen 2 weken was het een drukte van belang achter de schermen bij Ella Bakt; mijn gezin in quarantaine, uit quarantaine (nix aan het handje), een trouwtaart gemaakt en een week lang viennoiserie cursus. Dat laatste zijn ehhhh vooral heel veel lekkere en mooie dingen uit Frankrijk. Hartig en zoet, van gerezen en getoerde degen. Nu weer over naar de orde van de dag; ik merkte aan de reacties dat ik gemist werd dus nu weer lekker bakken! De komende weken zul je ongetwijfeld producten...
05. september 2020
Jullie wisten het waarschijnlijk al; vanaf de komende week ben ik op woensdag en vrijdag geopend van 1600 tot 1800! Op de woensdag met gezond & gemak assortiment, en vrijdag business as usual; lekker, gezond, zoet & weekend! Een aantal van jullie vroegen zich het al af, of vonden het jammer dat ik op zaterdag niet meer open ben. Het zwaartepunt van mijn bestellingen lag altijd al op de vrijdag, en er was vraag naar broden met meel van biologische oorsprong. Lekker vers 'bio brood' in...
25. augustus 2020
Als je wel eens in Frankrijk bent ken je de term vast wel; La Boulangerie, het Franse woord voor bakkerij. Als je er binnenkomt kom je ogen tekort; gebakjes, stokbroden, pain de campagne, croissants.. en heel veel andere lekkernijen. Deze en afgelopen week volgde ik een training om studenten voor het nieuwe niveau 4 van de bakkersopleiding te begeleiden: Boulangerie! Eerst een dag vol theorie en deze week met de handjes in het deeg... alle kennis opfrissen en nieuwe inzichten verzamelen onder...
17. augustus 2020
De zomervakantie is weer bijna ten einde en ook ik ga weer aan het werk! Hebben jullie me gemist? Ik jullie zeker wel hoor! En ik miste natuurlijk ook het bakken in mijn kleine bakatelier :) De laatste 2 weken vulde ik vooral met proefbakken, om alvast een mooi herfstassortiment te gaan voorbereiden en er weer ''in'' te komen. Mijn bakkerij bestaat alweer bijna 5 jaar.. aan het einde van 2020! Ongelofelijk wat ik de afgelopen jaren geleerd heb over brood en banket bakken en hoe mijn...
06. juli 2020
Wow wat tof dat veel van jullie al de enquete van vorige week invulden! Daar kan ik zéker wat mee.. meten is weten schreef ik vorige week al. Mocht je de enquete gemist hebben; hier vind je hem alsnog ;) Hoe meer mensen hem invullen, des te beter kan ik mijn assortiment op jullie behoefte afstemmen. Heel in het kort de uitslag: Brood: 4,8 van 5 punten (favorieten zijn spelt, zaden pitten brood en stokbrood) Zoet 4,4 van 5 punten (favorieten zijn koekjes, worteltaart en cheesecake) Favorietste...
29. juni 2020
Een van mijn favorieten uitspraken... :) Hoe doe ik het? Wat vind je van de kwaliteit en assortiment? Wat is jouw favoriete brood en heb je interesse in diepvriesservice? Zo maar een paar vragen uit de korte enquete die je hier vind. Ik wil je vriendelijk vragen om, als je brood of ander lekkers koopt bij Ella, de enquete in te vullen. Het kost maar 3 minuutjes ongeveer en je zou mij er súper mee helpen. Dan kan ik na de zomervakantie weer het assortiment op scherp zetten, eventueel...
22. juni 2020
Een belangrijk onderdeel van brood maken is de fermentatie van het deeg. Suikers worden tijdens het rijsproces door gist omgezet in koolzuurgas, alcohol en co2. Een belangrijk onderdeel van dit proces is de temperatuur; het deeg heeft het liefst een temperatuur van 24 graden. De komende dagen wordt het warm, zelfs tropisch warm als we de weermensen mogen geloven. Daar wordt de uitdaging bij Ella Bakt ietsje groter van. Omdat ik degen laat koelen (om smaak te ontwikkelen), moeten de broden...
14. juni 2020
Afgelopen week viel het me gewoon op; liefde hebben voor je vak! Het is geen schreeuwerige marketing term, of loze belofte. Liefde hebben voor je vak; dat is alleen maar geloofwaardig als je die liefde ook echt door kunt geven. Ik zag het bij Tess et les Moutons in haar optreden in We Want More; wat een power steekt zij in het op de kaart zetten van het Franse chanson. Tot in je tenen kippenvel! Ik zag het op een biertje van Hertog Jan; Heerlijk genietend in het zonnetje, genoot ik van dit...
08. juni 2020
Haha.. nee hoor het is natuurlijk niet dat jullie meer willen (of wel?), maar ik heb deze week een leuk bericht! Een tijdje geleden nam Tess van Tess et les Moutons, een Franse chansonniere, contact met me op. Tess heeft Boskoopse roots en ze doet mee aan het programma We Want More. Graag wilde ze een item opnemen in mijn bakkerij! Dat is gebeurd en vrijdag zit ze in We Want More op SBS6. Met een héél klein stukje item, hoop ik, van de bakkerij en wat beelden van Boskoop wellicht. Inmiddels...
02. juni 2020
Wat een gaaf vak heb ik toch... en wat een leuk concept! Ik zeg dat niet vaak, meestal ''doe'' ik het gewoon. Elke week iets nieuws, iets anders brengen en jullie verrassen met nieuwe smaken en geuren. Deze week mag even de spotlight erop en dat kwam eigenlijk door afgelopen weekend. Het rook zó lekker in de bakkerij en iedere keer was ik weer blij verrast hoe alles uit de ovens kwam. Salie walnoot brood, pizella's met zalm en asperges, en de nieuwe pizella met parmaham. Lekkere zongedroogde...

Meer weergeven