10. mei 2021
Waar ik mijn inspiratie vandaan haal, vroeg iemand me pas. Een mooie vraag met een oneindig antwoord.. Inspiratie is echt overal te vinden! Online kijk ik graag op instagram en pinterest, ik bezoek graag collega-bakkers en natuurlijk hebben mooie trips naar Parijs en andere steden me heel veel inspiratie gegeven. Ook neemt mijn lieve vriendin @kaylovesvintage van overal en nergens lekkere broden, koekjes en ander lekkers mee! Soms komen klanten of stagiaires met ideeën voor een lekker brood of...
17. april 2021
In mijn vorige werk als accountmanager werkte ik vaak met USP's; wat maakte mijn aanbod uniek voor de klant: wat was mijn Unique Selling Point? Inmiddels heb ik er al ruim 5 jaar als bakker opzitten en heb ik ook veel geleerd over de bakkerijwereld. Hoe onderscheid de ene bakker zich van de andere bakker? Met specialiteiten, een huisgemaakte koek of een mooi taartje of gewoon heel mooi en lekker brood? Of met die aardige winkeldame, de goede service en echt aandacht voor je klant en product....
11. april 2021
Sandra start deze zomer haar bakkerij in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ze loopt bij Ella Bakt stage om te leren over plannen, organiseren, verkopen en het opstarten van haar bedrijf. Daarom mag ze deze week haar assortiment bij mij bakken. Uiteraard allemaal broden en lekkers waar ik volledig achter sta, zonder verbetermiddelen en met de lekkerste en puurste ingrediënten. Dus ik zou zeggen, support haar en laat haar maar eens flink aan de bak gaan! (uiteraard onder mijn verantwoordelijkheid)....
29. maart 2021
Een aantal van jullie zeiden het al; zohee! Wat een uitgebreid assortiment voor Pasen 🐰 Tsja.. ik wilde graag een mooie ontbijttafel met lekkere producten, waarschijnlijk net als velen van jullie. Vandaar dat ik koos voor brioche, luxe witte broodjes, lekker vruchtenbrood, kaneelbroodjes, scones, stokbrood. Nu nog even wat lekker beleg halen, wat sapjes persen en voilà! Pasen 2021 kan beginnen. Een groot aantal van jullie bestelden al het paas assortiment, superfijn! Nu kan ik een goede...
21. maart 2021
Sandra loopt alweer een aantal weken mee en we raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Binnenkort mag ze een productieweek draaien met haar assortiment bij Ella Bakt. Wel met de ''vaste broden'' die ik elke week maak, maar aangevuld met haar assortiment. De afgelopen weken passeerden al receptkaarten (recepturen), kostprijzen, klantprofielen, assortiment en prijzen de revue en deze week maakt ze een concurrentie-analyse voor haar nieuwe bakkerij in Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor mij is het...
15. maart 2021
Nog helemaal onder de indruk zit ik achter mijn bureautje de Ella Bakt blog te schrijven. Normaal rolt de blog wekelijks zo mijn vingers uit maar deze week is het ff anders. Sinds ik een bedrijf heb ben ik ook BHV'er en vrijwilliger bij Hartslagnu. Vanochtend vroeg kreeg ik achter elkaar 2 oproepen om de AED te halen om een slachtoffer te reanimeren. Bij beide was de Boskoopse brandweer sneller, maar je wordt toch even weer met je beide pootjes op de grond gezet. Het leven kan zomaar een andere...
08. maart 2021
Vorige week vroeg een klant van mij of ik ook desembrood maakte? Tijd voor wat uitleg! Een groot aantal van jullie weet dat ik inderdaad met een desem werk; een natuurlijk gist. Het wordt gemaakt met een moederdesem waarvan er elke week na het bakken een klein beetje overblijft. Het is een papje met bloem en water waarin gistcellen leven. Elke week vermeerder ik een klein potje van 25 gram naar soms wel 5 kilo per deeg. Dat gaat in kleine stappen, maar ik ben er de hele week mee bezig. Op...
28. februari 2021
Heerlijk was het, een weekje vakantie! Natuurlijk heel veel plannen gemaakt, maar niet tijd om alles uit te voeren. Ook weleens lekker om alleen van de zon te genieten, toch? Wel ging ik bij @broodparadijs langs om even bij te praten en #bietenbrood proef te bakken. Die mag er binnenkort bij in het assortiment, wat een mooi brood was dat! Bij @dspatisserie leerde ik van Kelly hoe zij ''in het groot'' macarons maakt met de machine. Want met de hand is het (voor mij) best zwaar om grote...
15. februari 2021
Regelmatig krijg ik de vraag hoe we dat toch elke week weer voor elkaar boksen bij Ella Bakt. Elke vrijdag bakken we een heleboel soorten brood, koeken, gebakjes en nog meer lekkers 😋... Hoe gaat dat de rest van de week? Op dinsdag & donderdag werk ik alleen in de winkel. Op dinsdag vaak voorbereidingen en wat proefbakken, op donderdag het deeg voor koeken, en de mis-en place voor de vrijdag, en 1 of 2 degen voorbereiden voor vrijdag. Op woensdag en vrijdag is Rieteke er en draait zij...
30. januari 2021
Haha, bij het noemen van dit onderwerp krijg ik al gelijk een smile op mijn gezicht! Projecten, ik heb er altijd genoeg.. maar 2021 is het Jaar van de Focus voor Ella Bakt. Dus niet teveel tegelijk, maar 1 of 2 projecten en dan zo lang doorgaan tot je écht kan zeggen; zo is het top! Een van de projecten is het bakken met emmer en eenkoren; oude granen dus. In een polder in de Haarlemmermeer is boer die deze granen op biologische wijze kweekt en hij vroeg me of ik 'ns wilde proefbakken ermee....

Meer weergeven