06. april 2020
De eerste bakweek ging gelukkig súper. Ik was iets voorzichtiger geweest met het plannen van de aantallen; alles moest tegen openingstijd afgekoeld en ingepakt zijn. En de winkel moest omgeturnd zijn tot corona 'proof'. Dat lukte ook allemaal prima en alle klanten snapten de intentie van de kruizen op de stoep en het afhaalloket in de deur. Er was toch nog tijd voor een klein 'praatje' en iedereen ging weer met de bestelde broden huiswaarts. De vrije verkoop app zorgde wel even voor...
30. maart 2020
Lang heb ik getwijfeld om open te gaan en terwijl ik dit schrijf is dat nog steeds zo. De hartverwarmende reacties zorgen dat ik mijn angst overwonnen heb en aanstaand weekend weer openga. Maar toch; wat is dat dan die angst. De angst voor het virus, voor besmetting, voor iedereen die ik liefheb. Net als jullie ongetwijfeld. Ik mág nu nog open want ik werk mee aan de voedselketen. Maar voor hoe lang, dat weten we niet. Afwachten.. nieuwsberichten... en langzaam leren we te leven met en te...
16. maart 2020
Een paar weken geleden ging de deur van Ella Bakt even op slot voor allerlei leuke (persoonlijke) redenen; vakantie, vrije tijd en klustijd. Als ik nu terugkijk op deze periode was het een rollercoaster met hoge toppen en diepe dalen. Hoge toppen vanwege de geweldige vakantie, tijd voor mijn gezin en een geslaagde tuinklus. Diepe dalen vanwege een inbraak en het corona virus. Die laatste verstoort bij iedereen de dagelijkse gang van zaken, ook bij Ella Bakt. Vanwege alle huidige toestanden...
10. februari 2020
Voor wie er oog voor heeft zal het niet ontgaan zijn; er wordt een hoop ''gerommeld'' met brood. Het progamma de Keuringsdienst van waarde wijdde er maar liefst 3 uitgebreide afleveringen aan het afgelopen jaar. Over of volkoren wel 100% volkoren is. En of een Waldkorn niet stiekem gekleurd wit brood is. Tenslotte de croissant; wie maakt die eigenlijk nog zelf? Meestal laat ik het maar langs me heen gaan en denk bij mezelf: laat iedereen maar lekker z'n eigen ding doen. Ik maak alleen puur...
03. februari 2020
Tis alweer bijna die éne speciale dag waarop je je geliefde mag verrassen: Valentijnsdag! Al sinds mijn opleiding tot patissier wil ik graag een verwendoos maken met allemaal lekkere zoete hapjes.. maar het kwam er steeds maar niet van vanwege alle drukte. Maar NU ben ik er klaar voor: de Valentijn verwenbox! Hij is gevuld met 2 chocoladecakejes met chocoladecreme, 2 witte chocolade cheesecakejes met frambozen, 4 macarons, 4 Madeleines en 2 scones. Met een schattig doosje met (uiteraard!)...
27. januari 2020
Ik vond je zomaar op een zondagmiddag. Tussen vele duizenden pagina's bakboeken stond je daar.. in het boek The Rye Baker op bladzijde 345. Ik vond jou en jij vond mij.. Omdat ik graag meer met rogge bak zocht ik jou. En maakte ik de benodigde brotgewurz, een mengsel van koriander, kummel, komijn en anijs. En roosterde die even in de oven totdat de bakkerij heerlijk naar kruiden rook. Even in die oude koffiemolen je kleine zaadjes verpletteren tot je tot een poeder ingedikt was. Ik maakte een...
20. januari 2020
Mijn dochter moest voor school een speech schrijven waar onder andere het onderwerp ''keuzes'' in voorkwam. Toen ze de speech voorlas, dacht ik: wow! Moet een mens zoveel keuzes maken op een dag? Gemiddeld maken mensen 35.000 keuzes per dag. Doe ik die spijkerbroek aan of die legging, neem ik een boterham of een bakje yoghurt, ga ik op de fiets of neem ik de auto? Soms zijn de keuzes simpel, en denk je er niet echt over na. Soms zijn de keuzes belangrijk en denk je er lang over na en heb je ook...
12. januari 2020
Bakken op bestelling: werkt dat? Tsja, veel van jullie weten dat het werkt en genieten regelmatig van je bestelde pure brood. Maar wisten jullie dat er steeds meer bakkertjes op deze manier werken? Vaak wel startups vanuit een zolder, schuur of garage maar toch succesvol in de buurt, wijk of dorp waar ze werken. Deze manier van werken sluit aan bij de bewustwording: weten wat je eet en waar je het koopt: bij de lokale ondernemer. Die op zijn beurt weer precies weet waar hij zijn granen en...
06. januari 2020
Ook voor jou de allerbeste wensen voor 2020! Het nieuwe jaar is aangebroken! Ik heb lekker genoten van de vakantie, leuke dingen gedaan maar het bakken natuurlijk wel gemist! Ik had nog wat kleine ''projectjes'' mee naar huis genomen waar ik heerlijk aan gewerkt heb, maar toch.. zin om weer in mijn kleine ''bakatelier'' aan het werk te gaan. December zit altijd vol met feestdagen en dat heb ik ook zo ervaren! Veel bestellingen gehad en mooie dingen gemaakt! Er was een gezellige afsluiting van...
15. december 2019
En dan is het alweer bijna 2020! Ik gluur al even over de kerstdagen heen en terwijl ik sta te kneden, vormen en bakken mijmer ik alweer over mijn plannen voor het nieuwe jaar. In januari bestaat mijn bedrijf alweer 4 jaar! Wat is er veel gebeurd in die tijd! Ik begon met brood bakken in mijn keuken thuis voor een paar mensen uit de buurt. Elke vrijdag stond mijn keuken steeds voller met brood wat gemaakt werd. Gezellig verkopen met een praatje bij de voordeur; elke vrijdagmiddag was het een...

Meer weergeven