06. juli 2020
Wow wat tof dat veel van jullie al de enquete van vorige week invulden! Daar kan ik zéker wat mee.. meten is weten schreef ik vorige week al. Mocht je de enquete gemist hebben; hier vind je hem alsnog ;) Hoe meer mensen hem invullen, des te beter kan ik mijn assortiment op jullie behoefte afstemmen. Heel in het kort de uitslag: Brood: 4,8 van 5 punten (favorieten zijn spelt, zaden pitten brood en stokbrood) Zoet 4,4 van 5 punten (favorieten zijn koekjes, worteltaart en cheesecake) Favorietste...
29. juni 2020
Een van mijn favorieten uitspraken... :) Hoe doe ik het? Wat vind je van de kwaliteit en assortiment? Wat is jouw favoriete brood en heb je interesse in diepvriesservice? Zo maar een paar vragen uit de korte enquete die je hier vind. Ik wil je vriendelijk vragen om, als je brood of ander lekkers koopt bij Ella, de enquete in te vullen. Het kost maar 3 minuutjes ongeveer en je zou mij er súper mee helpen. Dan kan ik na de zomervakantie weer het assortiment op scherp zetten, eventueel...
22. juni 2020
Een belangrijk onderdeel van brood maken is de fermentatie van het deeg. Suikers worden tijdens het rijsproces door gist omgezet in koolzuurgas, alcohol en co2. Een belangrijk onderdeel van dit proces is de temperatuur; het deeg heeft het liefst een temperatuur van 24 graden. De komende dagen wordt het warm, zelfs tropisch warm als we de weermensen mogen geloven. Daar wordt de uitdaging bij Ella Bakt ietsje groter van. Omdat ik degen laat koelen (om smaak te ontwikkelen), moeten de broden...
14. juni 2020
Afgelopen week viel het me gewoon op; liefde hebben voor je vak! Het is geen schreeuwerige marketing term, of loze belofte. Liefde hebben voor je vak; dat is alleen maar geloofwaardig als je die liefde ook echt door kunt geven. Ik zag het bij Tess et les Moutons in haar optreden in We Want More; wat een power steekt zij in het op de kaart zetten van het Franse chanson. Tot in je tenen kippenvel! Ik zag het op een biertje van Hertog Jan; Heerlijk genietend in het zonnetje, genoot ik van dit...
08. juni 2020
Haha.. nee hoor het is natuurlijk niet dat jullie meer willen (of wel?), maar ik heb deze week een leuk bericht! Een tijdje geleden nam Tess van Tess et les Moutons, een Franse chansonniere, contact met me op. Tess heeft Boskoopse roots en ze doet mee aan het programma We Want More. Graag wilde ze een item opnemen in mijn bakkerij! Dat is gebeurd en vrijdag zit ze in We Want More op SBS6. Met een héél klein stukje item, hoop ik, van de bakkerij en wat beelden van Boskoop wellicht. Inmiddels...
02. juni 2020
Wat een gaaf vak heb ik toch... en wat een leuk concept! Ik zeg dat niet vaak, meestal ''doe'' ik het gewoon. Elke week iets nieuws, iets anders brengen en jullie verrassen met nieuwe smaken en geuren. Deze week mag even de spotlight erop en dat kwam eigenlijk door afgelopen weekend. Het rook zó lekker in de bakkerij en iedere keer was ik weer blij verrast hoe alles uit de ovens kwam. Salie walnoot brood, pizella's met zalm en asperges, en de nieuwe pizella met parmaham. Lekkere zongedroogde...
25. mei 2020
Maandagmorgen 10:33; ik start met het schrijven van mijn blog. Toch een beetje gek; normaal heb ik die allang geschreven en staat het assortiment al te blinken op mijn pagina en is de blog & nieuwsbrief al gepubliceerd! Een aantal van jullie heeft vast zijn wenkbrauw opgetrokken en dacht: HUH? nog geen assortiment te bestellen? Tsja.. het grote geheim is dat ik dat meestal op zondag doe en op maandag de nieuwsbrief. Maar bakkers hebben ook rust nodig en doen meer dan bakken alleen. Soms is...
16. mei 2020
Zo'n heerlijke week vrij is altijd fijn voor mijn vaak volle ''Ella Bakt'' hoofd. Even dat hoofd leegmaken en fijn aan de klus voor alles wat ik nog graag zou veranderen maar te weinig tijd voor maak. Dat rekje hier, die schroef daar, alle stoelen eruit (zitten doen we nl. bijna niet), en de kelder met alle verpakkingen eens even grondig opruimen werkt altijd voor mijn volle hoofd. Ook de webwinkels deden goede zaken afgelopen week: nog even die bakblikken bijbestellen (zodat ik nu een oven vol...
04. mei 2020
Elke week schrijf ik weer een blog en daar krijg ik altijd leuke reacties op. Hoe werkt dat bij mij? Gewoon achter de pc gaan zitten, website openen en op het blog even naar de titelregel turen. Terwijl ik eraan begin vandaag is het 09:12 en moet ik wel opschieten want de blog moet om 10:00 ook in de nieuwsbrief staan. Ok.. waar hebben we het over.. wat houdt me bezig? Iets wat me eigenlijk altijd bezighoudt is: de ideale combinatie zoeken tussen de producten die we maken en verkopen. Wat werkt...
27. april 2020
Afgelopen weekend zei er iemand tegen mij: ''heb je niet heel erg veel gemaakt?'' Ik lachte tegen haar en zei ''ja, dat klopt; het is druk bij Ella Bakt!'' Dat zette me daarna wel aan het denken. Het is inderdaad druk, heel druk. De klanten in Boskoop en daarbuiten weten me te vinden om lekker brood en lekkers te halen. Om thuis op de bank, in de tuin of op het balkon van te genieten. Even wegdromen van de werkelijkheid met een lekker kopje thee met een koekje, of een mooie lunch met vers...

Meer weergeven