28. februari 2021
Heerlijk was het, een weekje vakantie! Natuurlijk heel veel plannen gemaakt, maar niet tijd om alles uit te voeren. Ook weleens lekker om alleen van de zon te genieten, toch? Wel ging ik bij @broodparadijs langs om even bij te praten en #bietenbrood proef te bakken. Die mag er binnenkort bij in het assortiment, wat een mooi brood was dat! Bij @dspatisserie leerde ik van Kelly hoe zij ''in het groot'' macarons maakt met de machine. Want met de hand is het (voor mij) best zwaar om grote...
15. februari 2021
Regelmatig krijg ik de vraag hoe we dat toch elke week weer voor elkaar boksen bij Ella Bakt. Elke vrijdag bakken we een heleboel soorten brood, koeken, gebakjes en nog meer lekkers 😋... Hoe gaat dat de rest van de week? Op dinsdag & donderdag werk ik alleen in de winkel. Op dinsdag vaak voorbereidingen en wat proefbakken, op donderdag het deeg voor koeken, en de mis-en place voor de vrijdag, en 1 of 2 degen voorbereiden voor vrijdag. Op woensdag en vrijdag is Rieteke er en draait zij...
30. januari 2021
Haha, bij het noemen van dit onderwerp krijg ik al gelijk een smile op mijn gezicht! Projecten, ik heb er altijd genoeg.. maar 2021 is het Jaar van de Focus voor Ella Bakt. Dus niet teveel tegelijk, maar 1 of 2 projecten en dan zo lang doorgaan tot je écht kan zeggen; zo is het top! Een van de projecten is het bakken met emmer en eenkoren; oude granen dus. In een polder in de Haarlemmermeer is boer die deze granen op biologische wijze kweekt en hij vroeg me of ik 'ns wilde proefbakken ermee....
19. januari 2021
De kop is er weer af en de eerste bakweek zit er weer op. Er werd vorige week direct weer volop besteld en we hebben weer een heleboel mooie broden mogen bakken. Aan de zijlijn wordt er ook nog geëxperimenteerd; samen met een bakcollega testen we roggebroden (met allerlei soorten vullingen) en deze week ga ik aan de slag met groentebodems voor de pizza's. Ns kijken of dat lukt! Ook ben ik hard bezig de viennoiserie op een hoger plan te brengen. Vorig jaar heb ik daar bij #bakeryinstitute wel...
12. januari 2021
En toen was het zomaar 2021 geworden.. een nieuw jaar voor Ella Bakt! Heerlijk vind ik dat, een onbeschreven witte pagina die ik zelf mag vullen. Met jullie input natuurlijk en daarom vroeg ik verschillende mensen online feedback. Jullie schreven voorál mijn hartige en bijzondere broden lekker te vinden, en een aantal mensen de nieuwe richting die ik insloeg qua patisserie. Leuk om te horen natuurlijk! Terugkijkend naar 2020 bakte ik er echt op los, het aantal verschillende producten wat ik...
13. december 2020
Time flies! Dan is het alweer bijna kerst.. ! Gelukkig heb ik een strakke kerstplanning staan en hopelijk genoeg handjes om alles voor jullie te maken. Rieteke helpt me een aantal dagen en mijn schatjes staan ook voor me klaar. Maar oh boy! Wat was het druk de afgelopen weken. Heb jij het gemerkt? Afgelopen week was ik al op dinsdag uitverkocht.... Maar goed, we focussen nu nog op de komende 1,5 week die we te gaan hebben. Vol stokbroden, epi's, fudge, tarte mitron, feestbroden, koeken en een...
07. december 2020
Ik heb mijn boom alweer staan, en jij? Onder het genot van wat gezellige kerstmuziek zetten we hem afgelopen weekend samen thuis op. Heerlijk genietend van een glaasje wijn is het goed toeven na gedane arbeid :) Na de overweldigende Sinterklaas, met een stortvloed aan bestellingen, maken we ons op voor de komende 3 weken. Met natuurlijk als klapper op de vuurpijl: het kerstassortiment! Daarna is het even heerlijk uitrusten en genieten van de feestdagen en me klaarmaken voor weer een nieuw...
29. november 2020
Terwijl ik dit schrijf staat het Sint assortiment alweer een weekje op de site. En dat heb ik geweten..! Al 2 kantjes vol met bestellingen en de officiële verkoop moet nog beginnen :) Alle hulptroepen zijn ingeschakeld om er een succes van te maken met de uitlevering aanstaande vrijdag. Zoek jij ook iets lekkers uit? Stuur dan je bestelling alsjeblieft voor dinsdag 15:00 door, dan kan ik alles definitief inplannen. Na deze week gaan we opschakelen richting de kerst. Al genoeg plannen voor de...
23. november 2020
Hoe moeilijk de beslissing ook was om op woensdag voorlopig even dicht te gaan, hoe fijn het is dat het weer helemaal bruist bij Ella Bakt! Er is weer tijd om nieuwe producten te maken, oude producten nieuw leven in te blazen en vól voor een mooi feestdagen assortiment te gaan! Inmiddels staat het assortiment voor een heerlijk avondje online; klik hier. Best trots op de mooie en diverse producten die er op die pagina staan! Doe op tijd je bestelling, dan weet je zeker dat de door jou bestelde...
16. november 2020
Ben jij al bezig met hoe je de feestdagen gaat voorbereiden? Ik wel :) althans... dat had ik graag gewild. Elk jaar denk ik bij mezelf; ''was toch in september of zo mogelijk nog eerder begonnen met het plannen en proefbakken voor die feestdagen!'' Gelukkig is het harstikke druk bij Ella Bakt maar dat betekend; geen tijd gehad voor proefbaksels... En dat is wat ik juist zo leuk vind; een mooi assortiment voor jullie maken voor de komende feestdagen. Dus de kogel is door de kerk; de komende...

Meer weergeven