Brood bewaren

Net gekocht? 

Vers (desem) brood kun je als je het net gekocht heb het best bewaren in een papieren zak of theedoek. Zo behoud je de krokante korst van het brood. Leg vervolgens het brood in een afgesloten kastje of schone broodtrommel.

 

Mijn broden zijn circa 2 a 3 dagen goed eetbaar. Als je het brood na de dag van aankoop net zo vers wilt laten smaken alsof ze net uit de oven komt; maak het dan vochtig (aan de buitenkant) en piep het 5 minuten op in een (hetelucht) oven van 225 graden. Bewaar nooit brood in de koelkast, dat komt de kwaliteit niet ten goede. 

 

Invriezen?

Als je de broden wilt invriezen, doe het afgekoelde brood dan (per portie) in een plastic zak en leg het in de vriezer. 

 

Ontdooien?

Bij ontdooien is het het best om het bevroren brood in de plastic zak (die je wel openmaakt) circa 6 tot 8 uur voordat je het gaat eten in een afgesloten kastje of broodtrommel te laten ontdooien. Het brood is nu nog 1 a 2 dagen goed eetbaar. Ook nu kun je nu het brood laten smaken alsof ze net uit de oven komt; maak het dan vochtig (aan de buitenkant) en piep het 5 minuten op in een (hetelucht) oven van 225 graden. 

 

Oud brood?

Maak croutons, wentelteefjes, paneermeel, tosti of n lekkere bruschetta!