Save a turtle!

Hmmmm.. save a turtle? hoezo? Sinds Ella Bakt weer open is verkoop ik katoenen broodzakken. Hoezo dat dan? En hoe red je daar een schildpad mee?

 

Als ik er zo over nadenk, is ons milieu wel 1 van de belangrijkste issues in deze eeuw. Ik schrik er altijd wel weer van: plastic soep, overstromingen, klimaatveranderingen, koeien die doodgaan door metaal stukjes in hun wei. Zo maar even een greep aan alles wat er afgelopen week langskwam op mijn netvlies. Maar wat kan ik zelf doen aan het milieu? Oké, afval scheiden dat doe ik volop. Schrik jij er ook weleens van hoeveel plastic je eigenlijk verzameld in alle verpakkingen? Ik wel.. schoorvoetend zet ik 2 a 3 zakken bij het huisvuil elke 2 weken. Of dat anders kan? Tsja.. verbeter de wereld en begin bij jezelf denk ik dan maar.

 

De appie ging me al voor met zakken voor groenten en brood. Oké: dat kan ik ook! Dus bij de groothandel een heleboel broodzakken gekocht en sinds 3 weken heb ik ze dus ook in de winkel. Voor 2,50 per stuk kun je bij mij een mooie biologische katoenen zak kopen. Top! De enige uitdaging die je hebt is om ook daadwerkelijk elke week je zak mee te nemen en daar je brood in te doen. Daar heb ik iets op gevonden: op het bestelformulier staat nu eigen verpakking ja/nee. Dus als je bestelt? Leg alvast die zak klaar of doe hem in je tas als hij leeg is. En geef aan op je bestelformulier dat je je eigen verpakking meeneemt.

 

Als het goed gaat werken kunnen we kijken of we ook andere verpakkingen ''in de ban'' kunnen doen. Je eigen koektrommel mee voor koekjes, een plastic doos voor je taart? Eerst maar beginnen bij het brood.

 

Over brood gesproken: deze week weer een mooie verzameling broden: vrijdag speltbruin en vrijdag / zaterdag waldkorn, een groentenbroodje (met wortel, paprika, bosui, mais, oude kaas en sambal), witte stokbroodjes en terug van weggeweest: de jalapeno/cheddar ciabatta. Lekker pittig en smaakvol weekend wordt het weer! Als zoete tegenhanger en voor degenen die ze zó gemist hebben: dadelkoekjes. In de winkel verkoop ik los nog scones en ik ga aan de slag met lemon curd. Yum yum yum!

 

Lieve mensen, ik weet niet of we er een schildpad mee gaan redden. Maar doe jij ook mee? Neem je eigen broodzak mee of koop er 1 in de winkel. En laten we bij onszelf beginnen :)

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag?

 

groetjes,

Ella