Goed bezig!

Alweer een nieuwe blog! Ik ben zo trots op jullie! Aan mijn oproep 'save the turtle' van vorige week gaven veel mensen gehoor! Maar liefst 35% van alle klanten nam al een eigen verpakking mee en veel van jullie kochten een katoenen bio broodzak.  Super toch?  Heel veel mensen deden alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Je eigen verpakking meenemen. Goed bezig!

 

Een aantal mensen vroegen me of ik weer 'ns een workshop ga geven, want ze willen graag leren brood bakken. Nou oké dan! De bakkerij staat inmiddels best wel vol maar we gaan op 18 oktober weer met de handjes in het deeg voor een leuke desem workshop. Meer info vind je op de site: klik hier. We gaan aan de slag met maximaal 6 mensen en er hebben zich al 3 geïnteresseerden gemeld dus wees op tijd met aanmelden als je mee wilt doen.

 

18 oktober... Hmmm? Da's toch op een vrijdag? Ga je niet bakken dan? Inderdaad.. in de schoolvakanties mag ik altijd vrij nemen om bij te komen van die drukke weken en wat leuke dingen met mijn gezin te gaan doen. Dus van 18 tot en met 26 oktober ben ik dicht. Nou ja.. dicht, nog wel gezellig workshoppen. Maar goed, dan weet je het vast :)

 

De weken vliegen weer voorbij; elke week op woensdag bereid ik de bakdagen voor, doe ik nog steeds aan proefbakken en probeer ik Ella Bakt's assortiment verder uit te breiden. Met het bladerdeeg en croissants zijn we er bìjna. Het bereidingsproces luistert dan ook heel nauw. Gelukkig heb ik een hoop bakkerij collega's die me op de achtergrond bijstaan. Verder zijn er al een aantal taarten voorbij gekomen en ga ik de komende weken aan de slag met tijgersoezen en tartelettes. En daarnaast nog de macarons.. pfff wel het lastigste dingetje uit de patisserie voor mij. Althans, niet het bereiden ervan maar het bákken. In de broodovens gaat het te hard en in mijn kleine Ikea hetelucht oven wil het nog niet zo. Enfin, niet zeuren Ella, kijk eens wat er allemaal al wèl gelukt is. Goed bezig!

 

Deze week gaan we weer heerlijke geuren verspreiden met een bijzonder broodje: knoflook aardappel brood met peterselie! Zo lekker van smaak, daar eet je je vingers bij op! Lekker met een kaasfondue of een soepje. Mjammmm! Bijzonder feitje is dat het knoflook niet zomaar door het deeg kan, dat zou het rijsproces van het brood beïnvloeden. Eerst moet de knoflook 4x 2 minuten gekookt worden, alvorens het gepureerd wordt in wat melk. Dan wordt het aan het eind van het kneedproces (de aardappel zit dan al in het deeg) samen met olijfolie en peterselie aan het deeg toegevoegd.  

 

Naast het aardappel knoflook brood op vrijdag nog een speltbruin met zonnebloempitten (en een eigen speltdesem), zaden en pitten met n tikkie melasse voor de smaak en meergranen meerzaden stokbrood. De laatste is inmiddels geliefd bij velen van jullie. Als zoetigheid deze week de brownie met pure choco en oreo. Normaal ben ik niet zo van ''toevoegingen'' maar ja, wie zegt er nee tegen Oreo?

 

Buiten de kaart om gaan ik en Sander aan de slag met citroencake, haverkoeken, broodjes met geitenkaas, gekaramelliseerde ui en thijm, broodjes met pesto, parmezaan en pijboompitten en zalm, kruidencreme en citroen. En chocoladebroodjes.. had ik dat al gezegd? Of zou dat ietsjes te ambitieus zijn? Hmmmm.. voor wie mij goed kent.... :) gas erop!

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag?

Gezellig!

 

groetjes,

Ella