Puur. Smaak. Ambacht.

Maandagochtend... 08.00. Ik zit fris en fruitig weer achter de computer, mijn vaste monday-morning-routine. Recepten aanpassen, planning maken, inkopen noteren, administratie en btw aangifte verwerken. En natuurlijk de nieuwe blog schrijven. Genoeg inspiratie om over te schrijven: de naderende herfst, nieuwe recepten, mijn avonturen met de uitrolmachine, de keuringsdienst van waarde.. 

 

Die laatste: dat is écht mijn favoriete programma. Heb jij het wel eens bekeken? Het programma geeft inzicht in de productie van voedsel en andere consumentenproducten en probeert op dat gebied zin van onzin te scheiden. Het onderwerp ''brood'' is er de laatste tijd heel populair. Wat zijn gluten, waarom eet je spelt, Nederlands 'stokbrood'  en afgelopen week de uitzending over Waldkorn.

 

Eigenlijk was die laatste heel simpel: de producent van grondstoffen levert aan de bakker een mix van voorgemixte grondstoffen die de bakker mengt met bloem, gist en water en daar maakt hij een Waldkorn brood van. Mensen vragen naar mijn mening hierover. Daar kan ik kort in zijn: ik oordeel niet over andere bakkers of baksters. Iedereen mag zijn eigen keuzes maken, maar licht in ieder geval de klant (consument) goed voor. Mijn bakkerij staat in ieder geval voor 3 korte en krachtige woorden: Puur, Smaak, Ambacht. Geen pakjes en zakjes, de beste kwaliteit granen, álles voor de beste smaak en gemaakt volgens een ambachtelijk proces. I love it!

 

De Waldkorn die ik in mijn assortiment had noem ik voortaan maar Donker Meergranen Meerzaden. Voordat ik een claim aan mn broek heb voor het verkeerd gebruiken van de merknaam 'Waldkorn". Pfieuw! Heb ik toch ook nog wat geleerd :)

 

Deze week in het assortiment? Dat zijn zaden/pitten spelt (alleen op vrijdag), de houthakker (een stevig brood met tarwebloem, volkoren en rogge), een mooi en smaakvol cranberry/walnoot bruin brood (lekker met o.a. geitenkaas), wit stokbrood, focaccia met tomaat, rode ui en Italiaanse kruiden en haverkoeken. Die laatste? Crunchy from the outside, chewy on the inside. Lekker met. kop thee op een druilerige herfstmiddag :)

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag? Bestellen kan via de link naar de website: klik hier.

Hartelijke groet,

Ella