Herfst

Waar ik aan denk bij de herfst behalve vallende blaadjes? Als het over bakken gaat denk ik aan kruidige smaken, groenten van het seizoen (pompoen, paddestoelen, bieten), en heerlijk 'comfort food'. Mijn proefbak-lijstje werd afgelopen week langer en langer met alle nieuwe heerlijkheden die toch ècht in het herfstassortiment van Ella Bakt ''moeten''. 

 

Daarna werd ''moeten'' veranderd in mògen want hoeveel recepten heb ik al niet inmiddels... Even tellen...427 staan er nu in mijn computer. Pfieuw! Dus niet téveel proefbakken maar de golden oldies opnieuw bakken. Ok dan.... en een páár nieuwe recepten. Dus nogmaals wikken en wegen en uiteindelijk is er een mooi assortiment uitgekomen. Natuurlijk voor de herfst (pompoenbroden, bietenbrood, pompoen cupcakes, notentaartjes), voor de sint (kruidnotensuikerbrood, gevuld speculaas en een chocoladetaartje) en voor de kerst? Dat hou ik nog even geheim :)

 

Deze week in het assortiment

Wanneer al dat heerlijks langskomt?  Eerst even alles nog 1x proefbakken, foto's maken en uitwerken en dan mag het officieel in het assortiment. 

Deze week genieten we alvast van het maken van een mooi bierbrood, gemaakt met herfstbockbier. Een mooie toon in het brood van het bier, en de zachte structuur door geroosterde aardappel. Mjam! Lekker met een mooi abdijkaasje of gewoon een lik roomboter. Er zijn een paar fans van de kleine notenbroodjes dus die bakken we ook en voor de liefhebbers de mooie crispy meergranen meerzaden stokbroden. En een speltbruin gemaakt met speltdesem dus 100% spelt! Lekkere kokosbollen met pure chocolade zijn er ook weer deze week. Dat was alweer even geleden maar lékker dat ze zijn :)

 

Proefbaksels

Qua proefbaksels zit het ook wel goed deze week: pompoenbrood, pompoencupcakes met marscarpone kaneel topping, dadeltaart met kokos en verschillende vruchtenbroden. Its gonna be busy!

 

Veel mensen vragen me: ''hoe zit dat nou Ella?'' ''Ik zie van die mooie foto's voorbij komen wanneer kan ik dat bestellen?''

Elke week maak ik natuurlijk proefbaksels en je mag altijd in het opmerkingenveld zetten dat je een proefbaksel wilt bestellen. Of stuur even een app-je. Dan noteer ik dat, maar ook daarvoor geldt: op=op. Als ze lukken, goed smaken en de test doorstaan dan verkoop ik natuurlijk alle proefbaksels los in de winkel. 100% garantie kan ik je niet geven dat het de 'Ella Bakt' test doorstaan heeft, of het is al uitverkocht. Maar proberen kan natuurlijk altijd :)

 

Genoeg gekletst: aan de bak want er is een hoop te doen deze week!

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag?

 

groetjes,

Ella