Op=op

Vrijdagavond.. 17:45.. rode blossen op mijn wangen en terugdenkend aan deze ''intensieve'' dag. Vroeg begonnen en samen met Sander de hele dag geknald om voor iedereen die besteld heeft de lekkerste en mooiste broodjes af te leveren. "Kom je vandaag een uurtje eerder, dan hoeven we niet zo te stressen?'' appte ik al naar hem op donderdagmiddag. De planning stond strak voor vandaag. Eigenlijk té strak want er was nog veel snijwerk aan de pizella's tussendoor: uien, paddestoelen, kruiden, spuitzakken voorbereiden. En alle kruidnotensuikerbroden werden met de hand doorgekneed.  Oja, en het afmaken van de cheesecakes.. brander kapot: help! Wie heeft er snel een brulee brander? 

 

Ik schrik op uit mijn gemijmer want er wandelt een meneer binnen die bewonderend rondkijkt.. 'Zozo, al veel over je gehoord! Dus dit is de bakkerij? Jazeker, trots als een pauw vertel ik hem dat hier alles gebeurd. In deze ruimte wordt alles gemaakt, gebakken én verkocht. Toch kijkt hij verbaasd.. er ligt (bijna) niets meer op de planken. ''Zo, en wat heb je nog?" Er liggen alleen nog een paar meringues op de plank. Sorry, meneer: het brood is uitverkocht!'. Ik leg hem mijn concept uit: zo min mogelijk verspilling en alles gaat op bestelling.

 

Dus op =op vraagt hij? Ja, dat klopt. Ik geef hem de uitleg: dinsdag stuur ik een nieuwsbrief uit, staat het assortiment op de website en woensdag komt er nog een bakapp achteraan. Omdat ik met desem werk, wat een nacht moet rijpen, moet ik vantevoren weten hoeveel ik ga maken. En daarnaast hebben we maar 2 paar handen. Hij ziet de lijst liggen voor volgende week en geeft maar alvast zijn bestelling door. "Volgende week meer geluk" zeg ik tegen hem en ik sluit de deur achter hem. Weer een nieuwe klant voor Ella Bakt!

 

Deze week gaan we voor vrijdag aan de slag met speltbrood met speltvlokken, donkerbruin meergranen meerzaden desem, witte stokbroodjes en een klein maar fijn chocoladebrood met een heleboel lekkere pure chocoladechunks erin!

 

We werken nog steeds aan getoerd gerezen en korstdeeg: daar zijn we op donderdag druk mee in de weer. We hopen op mooie kleine Franse appeltaartjes en op vrijdag een aardappel noten quiche. Lekker hartig voor de liefhebber! Ella's cheesecakes gaan steeds beter, dus deze week een speculaasvariant. Je kunt voor deze laatste producten alleen aangeven dat als ze lukken, je er graag iets van wilt bestellen (in het opmerkingenveld op de site). Ik weet van tevoren niet of en hoeveel er lukt, dus uitgifte gaat op volgorde van binnenkomst. De link naar de site vind je hier.

 

En don't forget: bestel op tijd want... op=op :) 

 

Vriendelijke groet,

 

Ella