Holidays are coming!

En toen was het alweer bijna kerst.. terwijl ik deze blog schrijf nog maar 17 dagen! Bij Ella Bakt een drukke, maar leuke tijd! Heerlijk ongebreideld ideeën spuien, opschrijven, doorhalen en kijken wat realistisch is. Toch maar weer een veilig assortiment met de broden en zoetigheid waarvan ik weet dat veel klanten ze waarderen en dat ik ze kan garanderen. De recepten nog eens proefbakken, herhalen en laten proeven. Het moet góed zijn voor jouw kersttafel! 

 

Dit jaar een mooie pure kerststol maken op de dinsdag voor kerst. Mét een gezellige uitlevering om nog even iedereen te spreken en te bedanken voor dit mooie Ella Bakt jaar, dat is mijn wens! Ook weet ik dat veel van jullie druk-druk-druk zijn dus daarom brengen we ook kerststollen rond op de dinsdagmiddag voor kerst (24 december). Of wellicht een mooi kerstcadeau voor de mensen die jij zo'n heerlijke kerststol gunt? Maar even terug naar die mooie pure kerststol. Vorig jaar was echt het állerlaatste jaar dat ik met broodverbeteraar werkte, ik werd er niet heel erg gelukkig van. Maar zonder ''overbodige rommel'' een kerststol maken vereist vakmanschap en planning. Dus we gaan knallen en bakken de dag voor kerst een heleboel superverse stollen. Niet 1 die al een maand geleden gebakken is, maar verser dan vers. 

 

Wat voor lekkers erin gaat? Heel veel rozijnen, cranberries en krenten geweekt in wat rum. Boter, ei en eidooier voor de smaak, hazelnootjes voor de crunch en dat heerlijke amandelspijs met sinaasappelrasp. Die laatste laten we lekker smaak ontwikkelen door hem op tijd te maken. En we laten de stollen rijzen door desem en een klein beetje gist. N tikkie kardemom mag er ook bij voor de smaak en wat citroenrasp. Ook lekker! Je leest het al: dat wordt smakelijk! Dit jaar ook halve kerststollen: een wat kleinere variant voor een 1 of 2 persoons huishouden. 

 

Omdat we die dinsdag voor kerst druk zijn met de kerststollen, bakken we het weekend ervoor de allerbeste en lekkerste broden uit het Ella Bakt assortiment. Zodat jij die in je vriezer kunt bewaren en tijdens de kerstdagen kunt laten ontdooien en even oppiept. Dan is jouw broodje weer supervers! Zoek je het kerstassortiment? Je vind het hier: https://www.ellabakt.nl/assortiment-kerst-2019/.

 

Maar nog even terug naar deze week want we hebben komend weekend ook allemaal heerlijkheden voor je in petto: een speltbrood met vlokken met een kookstuk (bevat melk), om het brood langer vers te laten zijn. Deze is er alleen op de vrijdag, en voorlopig even het laatste spelt van dit jaar. Verder het lichtpittige paprikabrood met verse peterselie en oude kaas: probeer het eens met wat roomkaas of roomboter. Of n lekker plakje romige brie! Ook een luchtige ciabatta, ciabatta met olijven en een  meergranen meerzaden met licht gerstemout voor zaterdag. En dat zalige notenbroodje: heerlijk voor het weekend allemaal! Als zoetigheid deze week de dadelkoekjes, bij velen van jullie favoriet! 

 

Maar ik gaf deze blog een titel: Holidays are coming! En dat betekent: bijna vakantie.. Na de kerst ben ik even 2 weekjes dicht. Op vrijdag 10 januari start ik dan weer met bakken! Dus mocht je de broden van Ella Bakt heel erg gaan missen: bestel nu alvast wat extra's voor de vriezer! 

 

Mocht je willen bestellen, ga dan naar de bestelpagina: https://www.ellabakt.nl/assortiment-komend-weekend-1/

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag?

 

groetjes,

Ella