Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Ook voor jou de allerbeste wensen voor 2020! Het nieuwe jaar is aangebroken! Ik heb lekker genoten van de vakantie, leuke dingen gedaan maar het bakken natuurlijk wel gemist! Ik had nog wat kleine ''projectjes'' mee naar huis genomen waar ik heerlijk aan gewerkt heb, maar toch.. zin om weer in mijn kleine ''bakatelier'' aan het werk te gaan.

 

December zit altijd vol met feestdagen en dat heb ik ook zo ervaren! Veel bestellingen gehad en mooie dingen gemaakt! Er was een gezellige afsluiting van het jaar met gluhwein en lebkuchen waar ik een aantal van jullie nog mocht spreken; gezellig was het!

 

Maar goed, terug naar de orde van de dag. Er ligt weer een onbeschreven blad voor me: 2020! Nou ja, onbeschreven... in mijn hoofd dwarrelen er allerlei plannen, recepten en nieuwe ideeën rond. Wat gaat het worden in 2020? Wat verwachten jullie van me? Wat verwacht ik van mezelf? Hoe hou ik de balans tussen werk en gezin goed? Vragen waar veel meer mensen mee worstelen uiteraard. Voor Ella Bakt heb ik duidelijke doelen vastgesteld: bij mij houden die doelen in ''verder verbeteren van de kwaliteit van mijn werk''. Want dát is nog steeds mijn doel: niet groter, met personeel werken en hogere omzet. Nee, gewoon het állerlekkerste brood, patisserie en viennoiserie maken volgens mooie basisrecepten. Zonder pakjes en zakjes en met de beste ingrediënten die binnen mijn handbereik zijn. 

 

Concreet betekend dat: meer broden met kookstukken (voor betere malsheid en houdbaarheid), een kleine uitbreiding op de patisserie kant (met ''afhaal'' high teas) en een verdere verdieping van de viennoiserie (de lékkerste hartige en zoete Franse broodjes). Alles op bestelling van een vast assortiment wat wekelijks wisselt. En nog steeds: op=op... Daarnaast ga ik ervoor om gecertificeerd te worden als leermeester voor patisserie en niveau 4 van de MBO opleiding Boulangerie. Genoeg plannen dus! 

 

Wat betekent dat voor deze week? We starten met wat gezonds, wat nieuws, wat lekkers en gaan voor hartig en zoet! Van een speltbruin en zaden pitten desembruin naar een groentebroodje en een pain l'huile (een nieuw broodje). Van 1 van de toppers van 2019: Pizella Biet/Geitenkaas naar ontbijt Granola en lekkere kokosbollen met pure chocolade. Ik vind het een mooi begin van 2020! Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

 

Bestellen mag als je wilt via de bestelpagina van Ella Bakt: klik hier. 

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag?

 

Hartelijke groet,

 

Ella