Bakken op Bestelling

Bakken op bestelling: werkt dat? Tsja, veel van jullie weten dat het werkt en genieten regelmatig van je bestelde pure brood. Maar wisten jullie dat er steeds meer bakkertjes op deze manier werken? Vaak wel startups vanuit een zolder, schuur of garage maar toch succesvol in de buurt, wijk of dorp waar ze werken. Deze manier van werken sluit aan bij de bewustwording: weten wat je eet en waar je het koopt: bij de lokale ondernemer. Die op zijn beurt weer precies weet waar hij zijn granen en ingrediënten inkoopt zodat je een puur product krijgt zonder vraagtekens over de herkomst van ingrediënten. Of waarom die ingrediënten (soms zijn het er meer dan 25 in een brood) allemaal gebruikt moeten worden. Lekker puur voor je lijf! 

 

Bij Ella Bakt gaat 90% op bestelling en ongeveer 10% is voor de vrije verkoop. Soms willen klanten nog een extra brood of loopt er iemand spontaan binnen. Die wil ik natuurlijk ook laten kennismaken met mijn producten. Ook de producten die bij mij op de toonbank staan vallen vaak goed in de smaak. De komende weken wil ik meer kleine koekjes en hartige snacks maken zodat er bij de lunch, koffie of thee ook wat lekker zoet of hartig geserveerd kan worden. Zelf ga ik aan de slag met Boskoopse moppies, Sander gaat op vrijdag zijn recept koffiebroodjes van het MBO college maken en Sterre bakt verse Luikse wafels in de winkel op zaterdag.  Als je hier iets van wilt bestellen geef dat dan aan in het opmerkingenveld van je bestelling. Verkoop gaat op volgorde van binnenkomst en op=op uiteraard. 

 

Wat wordt het assortiment komend weekend bij Ella Bakt? Een nieuw speltbruin met gekookte speltkorrels, voor smaak en langere houdbaarheid. Het recept bevat ook een kleinigheid roomboter en appelstroop. Daarnaast een nieuw maisbrood: lekker bij een chili of gewoon een plak kaas erop. Gemaakt met maismeel en maisbloem en échte maiskorrels dus mais all over. Ook doet, op veler verzoek, het tomatenbrood weer mee en het meergranen meerzaden stokbrood. De afsluiter is het witte chocolade suikerbroodje. Yum!

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag?

 

Het assortiment om te bestellen vind je ook hier.

 

groetjes,

Ella