Keuzes

Mijn dochter moest voor school een speech schrijven waar onder andere het onderwerp ''keuzes'' in voorkwam. Toen ze de speech voorlas, dacht ik: wow! Moet een mens zoveel keuzes maken op een dag? Gemiddeld maken mensen 35.000 keuzes per dag. Doe ik die spijkerbroek aan of die legging, neem ik een boterham of een bakje yoghurt, ga ik op de fiets of neem ik de auto? Soms zijn de keuzes simpel, en denk je er niet echt over na. Soms zijn de keuzes belangrijk en denk je er lang over na en heb je ook de mening van anderen nodig om tot een goed besluit te komen. 

 

Voor Ella Bakt lijken de keuzes soms makkelijk: er zijn genoeg ''favoriete broden'', lekkere koekjes, mooie taartjes die al op mijn lijstje staan. Toch zit ik vaak een tijdje te dubben voordat ik het assortiment voor volgende week bij elkaar heb. De ideale combinatie lijkt te zijn: gezond, hartig, zoet en voorál smaakvol. Daarnaast bestaat bij mij altijd de behoefte naar meer: nieuwe smaken, nieuwe vormen en nieuwe ontdekkingen. Dus proefbakken en nog eens proefbakken. Na jullie feedback mogen de nieuwe producten in het assortiment. Inmiddels is mijn lijst met recepten die ik gemaakt heb bijna de 500 genaderd.. Over keuzes gesproken! 

 

Naast al die keuzes moet er ook voldoende tijd zijn bij Ella Bakt om alles te maken. Soms met 2 handen, soms met 4. En zonder hulpmiddelen zoals broodverbeteraars, opbolmachines en afweegmachines. Elke week net genoeg om het een mooie uitdaging te laten zijn maar niet over de ''schreef'' te gaan. In het begin van dit jaar nam ik me voor om meer patisserie te doen en wat meer Duits brood met rogge. Dus deze week gaan we daarmee aan de slag in het proefbak gedeelte. Nieuwe soorten cheesecake maken en de Franse Madeleines. En aan de slag met Duits brood met ''brotgewurz''. Een Duits roggebrood met een kruidenmengsel van anijs, venkel, kummel en komijn.

 

Naast deze proefbakkerij doen we ook een aantal broden die al uitvoerig getest zijn en het Ella Bakt stempel al ontvangen hebben. Op vrijdag en zaterdag speltbruin met zaden en pitten, een wit abrikozen en pecannoten brood met n tikkie rogge, en een bruin quinoa brood. Die laatste bevat kleine gekookte quinoa superfood zaadjes; heerlijk! Ook het witte stokbrood en de pizella met roquefort en paddestoelen staan op het program. Nog even zoeken naar wat mooie paddestoelen om er op te verwerken! Als sluitstuk de lekkere haverkoeken met rozijnen (een pakje van 4 stuks). 

 

Even checken: voldoet de keuze gezond (check), hartig (check), zoet (check) en smaakvol (check check check check check :) 

Dan zeg ik; starten maar met die bakweek! Oh nee.. nog even bedenken wat het assortiment voor de volgende bakweek wordt... keuzes, keuzes keuzes.....

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag? Bestellen kan via de website: klik hier.

 

groetjes,

Ella