De kop is er weer af!

De eerste bakweek ging gelukkig súper. Ik was iets voorzichtiger geweest met het plannen van de aantallen; alles moest tegen openingstijd afgekoeld en ingepakt zijn. En de winkel moest omgeturnd zijn tot corona 'proof'. Dat lukte ook allemaal prima en alle klanten snapten de intentie van de kruizen op de stoep en het afhaalloket in de deur. Er was toch nog tijd voor een klein 'praatje' en iedereen ging weer met de bestelde broden huiswaarts. 

 

De vrije verkoop app zorgde wel even voor hoofdbrekens; toen ik het vrije verkoop assortiment verstuurd had (crackers en scones met lemon curd) piepte m'n telefoon onophoudelijk. Toen was het even alle zeilen bijzetten: bakken, vormen, apps beantwoorden, bestellingen noteren... pfieuw! Wat te doen als het op is? Gelukkig kwam het precies goed uit... zou het een kwestie van ervaring zijn? Ik vind het een fijne oplossing in ieder geval. Voor 2 of 3 broden die over zijn ga ik geen app sturen; die vind je gewoon op de toonbank nabij het afhaalluik. Daar staat een mandje met de állerlaatste producten die voor de ''vrije verkoop'' zijn. Maar de wat grotere aantallen gaan via de app. 

 

Wat is er het aankomend weekend voor lekkers? Op vrijdag speltbruin met zaden en pitten en pizella's met kaas en ui (en met en zonder spek). Die bak ik alleen op vrijdag, maar kun je zaterdag ook even oppiepen en dan heerlijk warm eten. Daarnaast het haverbrood met kookstuk voor langere houdbaarheid en malsheid, speltgranola voor een luxe ontbijtje, een mooie kurkuma Couronne (een rond stokbrood met kurkuma en nigella zaadjes) en op zaterdag nog walnoot/cranberry bruin.

 

Is er nog een brood wat je gemist hebt? Geef het door dan plan ik het voor de komende weken in. 

 

 

Je vind de bestellijst hier, zie ik je vrijdag of zaterdag bij Ella Bakt?

 

groetjes!

 

Ella