Elk huisje heeft zijn kruisje

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar terwijl ik dit schrijf verbaas ik me over ''het nieuwe normaal''. Als je je realiseert dat we pas een paar weken in de intelligente lockdown zitten verbaast het me hoe de inwoners van Nederland zich aanpassen aan de nieuwe regels. We blijven thuis met Pasen, vormen netjes een rij voor de supermarkt en passen ons aan met de 1,5 meter regel. Ik vind dat echt ongelofelijk knap, want ik had verwacht dat de lockdown nog wel strenger zou worden. Maar gelukkig past Nederland zich aan omdát men weet: als we de regels overtreden, zullen we strengere maatregelen krijgen.

 

Ook bij Ella Bakt loopt het na 2 weken werken met de nieuwe regels helemaal top. Iedereen houdt gepast afstand, de Vrije Verkoop app zorgt dat de schappen leeg blijven en wat ik mooi vind: bij het afhalen houdt iedereen zélf in de gaten of er al iemand  in de rij staat en dan ronden we snel ons gesprek af. Want gelukkig is er nog steeds tijd voor een praatje, een bemoedigend woord en een lach. Ondanks alles zit ik toch nog in de rollercoaster waar ik een paar weken geleden over schreef.  ''Elk huisje heeft zijn kruisje'' zullen we maar zeggen. 

 

Deze week nog even de broden die een aantal van jullie het meest gemist hebben. Want ja, als je een brood wat langer niet hebt kunnen verkrijgen maar wel echt heel lekker vind, laat het me dan gewoon weten. Dan plan ik het voor je in! Daar komen ze! Een speltbruin met zonnebloempitten, de rogge Paderborn (klein en voor de échte liefhebber ook een grote vorm), gewoon lekker volkoren brood, ciabatta zongedroogde tomaten met olijven (want ja, dat zonnetje gaat echt weer schijnen einde van de week), de meergranen meerzaden stokbroden, citroen merengue cheesecake en spelt roggecrackers. Verder ga ik nog aan de slag, als het lukt, met focaccia met gegrilde groenten en gruyère kaas. Dat leek me wel passend bij dat mooie weer.  Die laatste komt waarschijnlijk via de Vrije Verkoop app. Samen met de spritsen want die waren echt súperlekker. Genoeg te doen dus! Ik ga m'n desempjes doorstarten en opkweken om mee te gaan bakken.

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag?

 

groetjes!

Ella