Bakkersliefde!

In deze corona tijd heeft ook mijn bakkersmaatje en Stagair Sander een bijzondere opleiding: hij krijgt bij het MBO college Rijnland online les van zijn docenten. Hoe doe je dat dan: leren bakken via een scherm? Naast dat hij natuurlijk veel theorie volgt, heeft zijn vakdocent Bram van der Lee ook de camera ter hand genomen en maakt hij videofilmpjes op Youtube. Sander maakt natuurlijk zijn producten en vorige week kwam hij met een héérlijk amandelbroodje naar de bakkerij en mocht ik ervan proeven. Zálig! 

 

Ik verdiepte me in de receptuur en kwam erachter dat het grote ''geheim'' achter een meesterlijk amandelbroodje zit in de hoeveelheid spijs, de verhouding bladerdeeg/spijs en de afwerkingssuiker. Wat prijsonderzoek online deed me wel schrikken: ik vond amandelbroodjes vanaf 0,89 ct tot 1,95... en die van mij moesten wel 2,25 kosten! Voor die prijs maken we het deeg, toeren de boter in en vouwen het 6 keer (en koelen terug). Vervolgens rollen we uit tot dun bladerdeeg en vullen het met huisgemaakte amandelspijs. Die een ruime week ervoor gemaakt is met amandelen, suiker, citroenrasp, sinaasappelrasp en ei. Zodat de smaken lekker doortrekken. Dan vullen we vervolgens de plakken bladerdeeg ermee, vouwen we ze terug, kwasten wat water erop en halen ze door de suiker. Dan in een oven van 180 graden bakken (netjes zij aan zij) en dan.. GENIETEN. 

 

Tsja... en inderdaad dat kost wat meer dan het gemiddelde amandelbroodje. Maar dan heb je ook ''the real deal''. Geen gemalen sojabonen, opvulmiddelen of palmvet. Mét heel veel bakkersliefde gemaakt. Da's onbetaalbaar toch? Vind je het leuk om de filmpjes van dhr. Van der Lee ook te zien? Kijk dan op het account van MBO Rijnland: klik hier. Ik ben nú al benieuwd naar zijn volgende filmpje! Go go go meester Van der Lee!!

 

Wat er verder nog is deze week? Een speltbruin met een speltvlokken kookstuk (bevat melk) voor extra malsheid en houdbaarheid, een Allinson 1/2 brood (blikbrood). Dat is een zwaar volkorenbrood en súperlekker. Dan de Franse bol (lekker met een Frans kaasje of kaasfondue), een bruinbrood met 3 kleuren quinoa zaadjes (lekker bij een soepje), wit stokbrood, focaccia met gegrilde groenten en gruyère, roomboterkoek met gember ennnnnn amandelbroodjes. Maar bestel ze op tijd want op=op ;) Hoop dat we nog tijd overhouden voor de extra producten van de ''vrije verkoop'' ;)

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag? Bestellen kan via deze link: klik hier

 

groetjes!

Ella