Drive

Afgelopen weekend zei er iemand tegen mij: ''heb je niet heel erg veel gemaakt?'' Ik lachte tegen haar en zei ''ja, dat klopt; het is druk bij Ella Bakt!'' Dat zette me daarna wel aan het denken. Het is inderdaad druk, heel druk. De klanten in Boskoop en daarbuiten weten me te vinden om lekker brood en lekkers te halen. Om thuis op de bank, in de tuin of op het balkon van te genieten. Even wegdromen van de werkelijkheid met een lekker kopje thee met een koekje, of een mooie lunch met vers brood. De vraag neemt toe in deze corona-tijd. Afgelopen weekend maakten we ruim 250 broden en broodjes, 25 gemberboterkoeken, 90 Madeleines en 20 pakjes granola. En nog steeds wordt er proefgebakken: afgelopen weekend een walnoot/salie brood (die heeft nog wat salie nodig) en een pecannoten rozijnen twister. Die laatste kan binnenkort de verkoop in.

 

Maar even alle gekheid op een stokje: waar ligt die lat nou bij Ella Bakt? Afgelopen week draaiden we bijna elke dag met z'n 2 of 3-en om alles verser dan vers te maken. De teleurstelling was dan ook groot toen ik merkte dat 1 veld van mijn excel bestand niet correct het aantal grammen weergaf; de gember boterkoek werd té zout. Had ik tijdens het afwegen naar mijn gevoel geluisterd, dan had ik dat gedubbel checkt. Maar vanwege de drukte  ging ik door. Gelukkig ken ik alle klanten en reageerden de meesten op mijn berichtje positief: ''kan gebeuren, volgende keer beter''. Maar mijn perfectionistische ik dacht dit weekend veel na. Hoe had dit kunnen gebeuren, waarom had ik niet naar mijn gevoel geluisterd en waar ligt dan die lat voor mij?

 

Terwijl ik dit schrijf staat het nieuwe assortiment alweer op de site, bubbelt het alweer van de ideeën welke broden ik nog echt eens zou moeten maken en liggen er al 15 mailtjes met bestellingen voor volgende week die nog opgeschreven moeten worden. Mijn drive is niet te stoppen.. hij wint het van het perfectionisme. Maar toch is het belangrijk naar mijn gevoel te blijven luisteren. Als het niet klopt, niet doen. Als het goed voelt: dóórgaan! Dat is waar ik Ella Bakt voor begon: mooie kwalitatieve en verrassende producten maken voor jullie, puur en vol smaak. Vol drive en passie, want dat is waar ik energie van krijg! Op naar volgende week!

 

Wat we dan gaan maken? Een bruin desem met meel van de Commandeursmolen, een smaakvol donker meergranen meerzaden brood, een aardappel knoflookbroodje met peterselie (súperlekker en hartig bij een soepje) en de paddestoelen pizella met roquefort is weer terug! Verder een knapperig wit stokbroodje met een korst van sesamzaadjes en een tarte mitron. In Frankrijk noemen ze die ''het taartje van de leerling''. Het is een brioche bodem, gevuld met banketbakkersroom en bessen en frambozen, en wat appareil (een mengsel van boter, suiker en ei). On top een mooie laag kruimeldeeg en na wat oventijd wat verse frambozen en bessen en poedersuiker.

 

Ook kun je een aardbeien sloffentaartje voor moederdag ''voorbestellen''. Die maak ik op de dag voor moederdag (9 mei) en die kun je die dag tussen 12:00 en 14:00 ophalen. De prijs zal liggen tussen de 12 en 14 euro, afhankelijk van de prijs van de béste aardbeitjes die week. Want voor moeders moet het wel lekker smaken, toch?

 

Mocht je willen bestellen, dan vind je hier mijn bestelpagina.

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag?

 

groetjes,

Ella