Combi

Elke week schrijf ik weer een blog en daar krijg ik altijd leuke reacties op. Hoe werkt dat bij mij? Gewoon achter de pc gaan zitten, website openen en op het blog even naar de titelregel turen. Terwijl ik eraan begin vandaag is het 09:12 en moet ik wel opschieten want de blog moet om 10:00 ook in de nieuwsbrief staan. Ok.. waar hebben we het over.. wat houdt me bezig? 

 

Iets wat me eigenlijk altijd bezighoudt is: de ideale combinatie zoeken tussen de producten die we maken en verkopen. Wat werkt bij wat en wat niet? Wat hou ik voor de vrije verkoop en wat kan ''en masse'' besteld worden? Hoeveel past er in de koeling in de winkel en wat wordt het weer (want dan moeten de broden sneller gekoeld worden en moet er meer tijd genomen worden om het maken van de broden over de dag te spreiden). En natuurlijk: wat is er nog aan voorraad in de winkel en wat moet er besteld worden aan verse producten?

 

Op dit moment, we leven nog steeds in de lockdown, lijkt de ideale combinatie lekker brood, hartig én zoet te zijn. Een mooie pizella met een donkerbruin zaden pitten brood bijvoorbeeld en wat brownies en blondies erbij. Of zoals deze week: een robuust zaden pitten brood met koffiekookstuk, een jalapeno cheddar ciabatta en een worteltaartje. Of een aardbeien slofje voor moeders en een tomatenbrood met oude kaas. 

Sommigen van jullie komen echt speciaal voor dat éne lekkere broodje; een speltbruin of een stokbrood voor bij de zaterdagse lunch. 

 

Een docent vertelde me ooit dat het een goed idee was om naar eetmomenten te kijken in de dag: daar past de consument zijn koopgedrag op aan. Dus rond de koffie een taartje, rond de lunch een broodje en rond borreltijd iets hartigs. En natuurlijk de bammetjes voor een lekker ontbijt. Het lijkt wel of bij Ella Bakt het juist andersom werkt; ik bak bv. iets hartigs en mijn klanten passen daar hun ''menu'' op aan. Dus bij dat tomatenbrood een lekker soepje en lekker een kopje thee bij een brownie zetten. Ben benieuwd; werkt dat zo? Laat het me weten, vind ik leuk!

 

Deze week een drukke week voor de boeg: op vrijdag een speltbruin met speltkorrels kookstuk (voor extra smaak en houdbaarheid), een stevig brood met zaden en pitten gekookt in een koffie kookstuk (voor een robuuste smaak), mijn favoriete brioche met oranjebloesemwater (prachtig bij een moederdag ontbijtje), ciabatta naturel en op verzoek ook de jalapeno/cheddar ciabatta. Omdat het nog in de planning paste ook maar de tomaten oude kaas en nigella zaadjes en dat prachtige worteltaartje op vrijdag. Dan nog even de schouders eronder voor zaterdag; dan maken we een moederdag special: een sloffentaartje met de mooiste aardbeitjes en een lekkere vanilleroom. Omdat al die aardbeitjes snijden best wat tijd kost (en er ook nog veel brood gebakken wordt) zijn we alleen deze zaterdag een keertje open van 12:00 tot 14:00. Om daarna te gaan genieten van een weekje vakantie! Dan zijn we er weer in het weekend van 22 en 23 mei.

 

De bestellingen lopen alweer hard deze week. Bestel je op tijd? Want op=op, ook deze week :)

 

De bestelpagina vind je door op deze link te klikken.  

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag?

 

groetjes,

Ella