Inspiratie

Zo'n heerlijke week vrij is altijd fijn voor mijn vaak volle ''Ella Bakt'' hoofd. Even dat hoofd leegmaken en fijn aan de klus voor alles wat ik nog graag zou veranderen maar te weinig tijd voor maak. Dat rekje hier, die schroef daar, alle stoelen eruit (zitten doen we nl. bijna niet), en de kelder met alle verpakkingen eens even grondig opruimen werkt altijd voor mijn volle hoofd. Ook de webwinkels deden goede zaken afgelopen week: nog even die bakblikken bijbestellen (zodat ik nu een oven vol met Allinson kan bakken), wat extra meeltonnen, extra bakken voor die grote hoeveelheden deeg, die fijne garde die zo goed in de hoekjes komt en al die ingrediënten bijbestellen die er nu té snel doorheen gaan. Woensdag komt de Beko groothandel weer mijn meelvoorraad aanvullen en dan gaan we gas geven richting de zomer! 

 

Om die weken te vullen met wat jij lekker vind deed ik een oproep op de sociale media: er kwam als antwoord o.a. macarons, pizella's, saucijzenbroodjes en tropisch brood. En natuurlijk stokbrood en lemon cheesecake! Pizella met ui en spek, brownies en noten cranberry. Zelf deed ik ook nog een duitje in het zakje en vond in al mijn heerlijke bakboeken de leukste recepten! Van lemon bars tot rabarber aardbei crumble, van brood met oregano en oude kaas tot chocoladebrioche met crumble laag. Inmiddels ligt er alweer een aardige stapel om te ''proefbakken'' totdat we het ídeale recept uitgedokterd hebben. Nu alleen nog de tijd; nog 8 bakweken tot de zomervakantie begint! 

 

Ik leun wat achterover en denk bij mezelf: leuk al die inspiratie, maar nu de tijd nog! Want het aantal bestellingen neemt nog elke week toe, en de diversiteit aan producten die we maken ook. Maar ach, voor mij is dat gewoon het állerleukste: zelf mogen bepalen wat je gaat bakken en elke week week mijn klanten verrassen met mooie en lekkere producten. I love it!

 

Volgende week starten we met alweer een aantal heerlijke broden en koeken: van spelt met zonnebloempitjes, en bruin meergranen meerzaden met licht gerstemoutpoeder (voor extra smaak), op verzoek walnoot cranberry brood (heerlijk met een blauwe kaas of gewoon een likje roomboter), 3 soorten stokbroden: wit, met kurkuma en nigella zaadjes en twisters met rozijn en pecannoten. En heerlijke chocolate chip cookies met geroosterde noten en ruby chocolade. Die laatste is inmiddels al niet nieuw meer, maar wel heel lekker: het lichte zuurtje combineert mooi in de krokante-met-chewy-binnenkant koek. 

 

De lijst met mijn wensen voor deze week is weer lang: daar ga ik de vrije verkoop app mee vullen (tenminste, als ze goedgekeurd zijn :) Ben je nog geen lid? Klik dan hier om je daarvoor op te geven. Krijg jij ook last-minute nieuws over de vrije verkoop baksels van Ella Bakt!

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag?

De bestellijst vind je hier

 

groetjes!

Ella