Liefde voor je vak

Afgelopen week viel het me gewoon op; liefde hebben voor je vak! Het is geen schreeuwerige marketing term, of loze belofte. Liefde hebben voor je vak; dat is alleen maar geloofwaardig als je die liefde ook echt door kunt geven. Ik zag het bij Tess et les Moutons in haar optreden in We Want More; wat een power steekt zij in het op de kaart zetten van het Franse chanson. Tot in je tenen kippenvel! Ik zag het op een biertje van Hertog Jan; Heerlijk genietend in het zonnetje, genoot ik van dit smaakvolle biertje. Om die smaak te krijgen, moet je veel liefde stoppen in het bedenken, produceren en vertellen dat dit het lékkerste biertje is! Ook zag ik het in de keuken van Akkeroord, een prachtig restaurant in Waddinxveen. Na de corona lockdown staan ze nu weer met liefde en passie te koken voor hun gasten. 

 

''Hoe zit dat dan bij mij'' vroeg ik me toen af. Hoe begon mijn liefde voor het bakkersvak? Een aantal van jullie weten het wel: toen ik bijna 5 jaar geleden begon met Ella Bakt was het het wondertje wat uit de oven kwam, mijn eerste steengebakken brood, een bliksemschicht bij heldere hemel! Wow, wat een wonder dat je met 4 simpele ingrediënten zoiets gááfs kunt maken. Ik was op slag verliefd en wilde gewoon heel erg goed worden in het maken van dit prachtige wonder; brood!. Inmiddels, vele duizenden handgemaakte broden verder, wil ik dat eigenlijk nog steeds. Brood is zo'n gaaf product. Bij heel veel mensen staat het dagelijks op het menu en toch variëren we er in Nederland niet zo heel veel mee. Daar wilde ik verandering in brengen. Weer de liefde voor puur brood met smaak naar boven brengen.

 

Daar kwam mijn tweede liefde voorbij: het verwennen en verrassen van mijn klanten met nieuwe smaakcombinaties en het liefst terughalen van herinneringen. Aan dat lekkere Franse stokbroodje waarbij je terugdenkt aan de camping in Frankrijk, die heerlijke brownie op je terras, of gewoon die mooie kaasplank met dat heerlijke walnoten brood wat je deelt met vrienden en familie.

 

Dat je blij wordt als die éne weer in het assortiment zit, en je die besteld en je je er al op verheugd dat je hem ophaalt en er weer van kunt genieten. Zonder toevoeging van ingrediënten die niet nodig zijn om een lekker brood te maken. 'Liefde voor je vak' is bij Ella Bakt dus meer dan een brood bakken alleen: het gaat mij om de smaak, de ervaring en mensen blij maken met je producten. 

 

Ik heb deze week weer mijn best gedaan om een mooie combinatie van smaken voor jullie te maken. Het menu van deze week bestaat uit:

  • speltbrood met meel van de molen en lekker veel zaden en pitten
  • volkorenbrood met kookstuk van gebroken tarwekorrels
  • knoflook aardappel brood
  • Frans wit stokbrood
  • de kaas/uien pizella, mét of zonder spekjes
  • Oreo pure chocolade brownies

Als je wilt kun je hier bestellen. 

 

Dat wordt genieten! Zowel van het bakken áls het consumeren. Want liefde voor je vak wordt extra bijzonder als er van genoten wordt!

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag?

 

groetjes

Ella