Desembrood op de plank!

Vorige week vroeg een klant van mij of ik ook desembrood maakte? Tijd voor wat uitleg! Een groot aantal van jullie weet dat ik inderdaad met een desem werk; een natuurlijk gist. Het wordt gemaakt met een moederdesem waarvan er elke week na het bakken een klein beetje overblijft. Het is een papje met bloem en water waarin gistcellen leven. Elke week vermeerder ik een klein potje van 25 gram naar soms wel 5 kilo per deeg. Dat gaat in kleine stappen, maar ik ben er de hele week mee bezig.

 

Op zondagavond begin ik met verversen van het desem, zodat ik op woensdag met de eerste degen kan beginnen. Ik onderhoud 2 desems; een tarwedesem en een speltdesem. Het desem is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn brood. Behalve rijskracht geeft het natuurlijk ook een groot deel smaak en structuur aan het brood. In 90% van mijn broden en viennoiserie gebruik ik desem. Wel zorg ik dat we met vers desem werken, zodat het brood niet te zuur wordt. Ook een desembrood bakken? Haal wat desem bij me op dan kun jij ook aan de bak! Stuur wel even een appje/mailtje dan zet ik het voor je klaar.

 

Wat bakken we deze week bij Ella Bakt? Tjsa.. kon weer niet kiezen dus best een uitgebreid assortiment.. gelukkig zijn er weer helpende handen dus we gaan er weer tegenaan!

 

Noors Spelt zaden/pitten 🥪 4,45

-een stevig bruin speltbroodje, vol geroosterde zaden en pitten. Gebakken in een bus, dus makkelijk te verdelen. Gemaakt met biologisch spelt van de Commandeursmolen-

 

Volkoren desem 🍞 3,75 

-een heerlijk volkoren brood met een kookstuk van tarwe 🌾 voor meer smaak en langere houdbaarheid-

 

Franse bol 3,95 🇫🇷

-lekker licht en luchtig! Een plaatje, vind je ook niet? En een heerlijk brood bij een soepje, kaasfondue of salade 🥗!- 

 

Bietenbrood met walnoot en oude geitenkaas 5,95

-een nieuw recept met geroosterde walnootjes, wat honing en oude Rotterdamse geitenkaas! Maak jij er een mooie salade bij?-

 

Knoflook 🧄 aardappelbrood 🥔 4,95

-we gaan los deze week met lekkere hartige broden! Zalig dit brood met knoflook, aardappel en peterselie-

 

Wit stokbrood 🥖 2,95

-een heerlijk luchtig Frans stokbroodje gemaakt met Franse T65 bloem- 

 

Focaccia spinazie, kalamata olijf en feta 5,95

-ook zo'n lekker brood bij een borreltafel, kaasfondue of een lekker soepje? Bestel 😀-

 

Tarte mitron 8,95

-een lekkere voorjaars tarte mitron met mango en ananas en natuurlijk banketbakkersroom. Heerlijk die crumble on top, dat wordt genieten!-

 

Vloerkadetten (per 4 stuks) 3,50

-een luchtig melkwit broodje, 4 aan elkaar. Lekker met een burger of gewoon een mooi beleg!-

 

Amandelbroodje 2,25

-een met huisgemaakt amandelspijs gevuld broodje met greinsuiker on top (beperkt beschikbaar)-

 

Noten Granola banaan 🍌 6,50

-huisgemaakt granola met gedroogde banaan. Om vrolijk je dag mee te beginnen! 

 

Oreo brownie 1,95 p.s.

-een chocolade brownie met oreo crumble on top-

 

Brownie 2 chocolate 🍫 1,95 p.s.

-een chocolade brownie met stukjes pure chocolade on top-

 

Mocht je willen bestellen voor vrijdag, klik dan hier

 

Zie ik je vrijdag?

 

groetjes,

Ella