Desem reist....

Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met het rijsmiddel desem. Wat een wonder van moeder natuur! Je mengt wat meel en bloem met het desem en na een uur of wat kun je er de lekkerste broden mee bakken. Sommige mensen maken er ook andere dingen mee, zoals wafels, pannenkoeken of taarten, maar ik hou het voorlopig even bij brood. Na het bakken hou ik altijd een klein restje over; dat gaat de koeling in. De week erna kweek ik het desem weer op (dat begint op zondagavond) en ga ik er op woensdag weer deeg mee draaien. Soms met 3 kilo, soms met 7 of meer. Afhankelijk van welk brood er gemaakt wordt. 

Het bakken met desem is voor mij zo ''gewoon'' geworden dat ik het soms bij het assortiment vergeet bij te zetten. Maar ga er maar vanuit, dat bijna elk (brood) recept bij Ella Bakt desem bevat. Sinds een jaar reist Lisa, want zo heet mijn desem, ook door Nederland. Ik ben lid geworden van desemdelen.nl Mensen kunnen dan bij mij gratis wat desem ophalen om zelf mee te gaan bakken. Zo reist Lisa heel wat af. Hopelijk houdt iedereen haar in ''leven'' want een desem heel liefde, aandacht en verzorging nodig. Regelmatig verversen houdt je desem actief en zorgt voor een goede smaak. Onderstaand het nieuwe assortiment voor de komende week. Alle broden, behalve het suikerbrood zijn gemaakt met? Je raadt het al. Desem!

 

Noors spelt desembrood 🥪 4,45

-een heerlijk bruin spelt-desembrood boordevol zaden en pitten. Gebakken in een busvorm, dus makkelijk snijdbaar-

 

Haver desembrood   🍞 3,95 

--dit brood wordt gemaakt met een kookstuk van melk, honing en havervlokken voor extra smaak en houdbaarheid-

 

Bruin desembrood cranberry walnoot  4,95

--dit mooie broodje is gevuld met geroosterde walnoten en cranberries. Heerlijk bij een kaasplankje of met een lik roomboter-

 

Deze week gaan we los met stokbroden. Kies je favoriete(n) maar uit :)

 

Wit stokbrood naturel 🥖 2,85

-een heerlijk luchtig Frans stokbroodje gemaakt met Franse T65 bloem- 

 

Wit stokbrood 🥖 met sesamzaad 3,25

-een heerlijk luchtig Frans stokbroodje gemaakt met Franse T65 bloem en een korstje van sesamzaadjes- 

 

Wit stokbrood 🥖 met maanzaad 3.10

-een heerlijk luchtig Frans stokbroodje gemaakt met Franse T65 bloem en een korstje van maanzaadjes- 

 

Wit stokbrood 🥖 met zaden, pitten en vlokken 3,25

-een heerlijk luchtig Frans stokbroodje gemaakt met Franse T65 bloem en een korstje van zaden, pitten en vlokken- 

 

Epi 3,25 🌾

-een heerlijk luchtig Frans stokbroodje geknipt in de vorm van een tarwe are-

 

Pizella met witte asperges en zalm 9,95

-een mooie pizella met crème fraiche, dille, citroen, rode ui, kappertjes, witte asperges en gerookte zalm-

 

Suikerbrood 4,95

-een rijk deeg met melk en ei, gevuld met suikernibs, kaneel en gembersiroop-

 

Boskoops moppie 3,95

-150 gram roomboterkoekjes met anijszaadjes-

  

Verder gaan we aan de slag met appelnotenbrood, taartjes met lemon merengue en diverse soorten vlees en vegetarische pies. Om daarover geïnformeerd te worden, schrijf je dan hier in voor de vrije verkoop app.

 

Mocht je willen bestellen, klik dan hier

 

Mooie week toegewenst!

 

Ella