Pizza!

 Altijd al zo'n heerlijke krokante en lekkere  pizzabodem zelf willen bakken? Deze week verkoop ik pizzabodems bij Ella Bakt. Zo kun je thuis ook aan de slag om de lekkerste pizza's te maken! 

 

Stap 1: koop een pizzabol (en als je het niet hebt wat semolinameel) bij Ella Bakt, en leg de pizzabol(en) thuis in de koelkast. Je kunt de pizzabol maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren (anders moet je hem invriezen, zie onder).

 

Een (1) uur voordat je de pizza wilt gaan maken, haal je de pizzabol uit de koelkast en je legt hem op kamertemperatuur gewoon in het dichte zakje weg. Je gaat de oven vast zo heet mogelijk (liefst 250 graden op boven en onderwarmte)  opwarmen en legt er een pizzasteen of bakplaat in.  Maak je favoriete pizzasaus en leg alvast de toppings klaar.

 

 

 

 

 

 

Stap 2: na een uurtje op het aanrecht is je pizzabol klaar om uit te rollen. Bekijk hiervoor goed de onderstaande video en gebruik voldoende semolina om te zorgen dat de pizza bij het stretchen niet gaat plakken.

 

Stap 3: beleg de pizza met je favoriete saus en ingrediënten. Niet te dik, dat is hét geheim van een mooie pizza!

 

Schuif hem op de warme bakplaat/ovensteen en bak de pizza in ongeveer 7 a 9 minuten op kleur. Eventueel kun je de pizza nog een keer draaien als de oven niet gelijkmatig verhit.

 

Eet smakelijk!

 

p.s. je kunt ook de bol in ca. 7 a 8 stukjes verdelen en kleine pizza's maken voor de pizerette!

 

p.s. de bollen zijn uitstekend in te vriezen. Leg de bol uit de vriezer onderin je koelkast minimaal 8 uur voordat je de pizza's wilt gaan maken. Verder volg je dan de bovenstaande aanwijzingen.