Ella Bakt weer aan de slag!

Aan de slag!

Na een turbulente tijd met opleiding, een heerlijke rustige vakantie is het weer tijd om aan de slag te gaan voor Ella Bakt! Ik vond het tijd voor een nieuwe frisse look: een nieuwe website en wat kleine veranderingen in de nieuwsbrief aan het begin van dit nieuwe Ella Bakt seizoen!

 

Nieuwsbrief

Van een aantal van jullie hoorde ik dat ze de ''verhaaltjes'' die ik altijd in de nieuwsbrief schrijf zo leuk vinden en voor mij is het tijdwinst om mijn assortiment alleen op de website te zetten. Eigenlijk wil ik in de toekomst afscheid nemen van het los versturen van de nieuwsbrief omdat het maken ervan best veel tijd kost. Deze bakker doet namelijk het liefst wat ze leuk vindt: bakken!

 

Daarom deze nieuwe vorm van nieuwsbrief schrijven: een blog op mijn website en het assortiment onder assortiment komend weekend. Voorlopig blijf ik de nieuwsbrief nog op deze manier sturen maar wil je wat makkelijker het assortiment te weten komen? Schrijf je dan in voor de bakapp via de contact pagina. Dan krijg je elke woensdag rond 10:00 een app wat ik die week ga bakken met alle links en een korte omschrijving en staat de nieuwe blog weer op de website. 

 

Uiteindelijk zal over een tijdje de nieuwsbrief stoppen en gaat al mijn communicatie via sociale media, de bakapp en de blog op mijn website. 

 

Besteltijden

Oja, nog een puntje van huishoudelijke aard! De bakapp komt vanaf nu altijd op woensdag rond 10:00 bij je binnen. Waarom een dag eerder? Ik heb besloten de deadline voor het bestellen voor vrijdag op woensdag 12:00 te zetten en de deadline voor het bestellen op zaterdag op donderdag 12:00. De nieuwsbrief komt  op dinsdag rond 10:00.

 

Hoezo dat? Ik werk met een huisgemaakt desem wat een dag moet rijpen. Dus als ik bv. woensdag alle bestellingen om 12:00 binnen heb, ga ik het desem vermeerderen wat een nacht rijpt in de koeling. Op donderdag maak ik het deeg voor het brood en rijst het brood heel langzaam in de koeling tot het op vrijdag afgebakken wordt. Een langerezen deeg dus! Wat daar goed aan is? Alles! Goed voor de smaak en voor de verteerbaarheid. Je lijf wordt er dus heel blij van! Wel is de planning bij het maken van langgerezen brood belangrijk. Vandaar dus!

 

Speltbrood

De groep mensen die speltbrood bij me besteld vanwege gezondheidsredenen wordt steeds groter. Beter verteerbaar en 100% puur spelt. Deze groep mensen had ik beloofd om de andere week speltbrood te maken. Vanwege de toegenomen belangstelling ga ik nu elke week speltbrood maken (elke week een andere soort). Dit doe ik alleen op vrijdag, zodat ik een wisselend assortiment kan aanbieden. Wil je dus speltbrood bestellen, dan kan dat alleen op vrijdag. Mocht je op vrijdag niet langs kunnen komen, wil ik het natuurlijk voor je tot zaterdag bewaren maar weet dan dat het brood 1 dag oud is. 

 

Geluksroute

Voor degenen die mij al wat langer kennen: ik wordt heel blij van bakken! Ook de organisatie van de geluksroute in Boskoop wist dat en vroegen of ik met de geluksroute mee wil doen. Tuurlijk! Op zondagmiddag 1 september organiseer ik een proeverij in de winkel! Je bent tussen 14:00 en 16:00 van harte welkom om n lekker kopje thee te komen drinken met een kleine proeverij van mijn assortiment. Meld je je wel van tevoren even aan zodat ik ongeveer weet hoeveel mensen er komen? Stuur n mailtje naar info@ellabakt.nl of n WhatsApp naar 06-45338437. Je kunt op deze geluksroute bij nog meer mooie adressen langs: klik hier voor meer info.

 

Assortiment deze week

Wil je weten wat ik deze week ga bakken? Klik dan hier om naar de assortiment en bestelpagina te gaan. Deze week is het assortiment: bruin zaden/pittenbrood, tomatenbrood met oude kaas en nigella zaadjes, wit stokbrood, speltbruin (alleen op vrijdag) en  sticky toffee cake.

 

 

groetjes,
Ella