Ella Bakt: busy bee

Pats boem! Zo verliep ongeveer het eerste bakweekend bij Ella Bakt sinds ruim 4 maanden. Ongelofelijk.. jullie bleven maar bestellen en de teller bleef hangen op ongeveer 175 broden (het ene of andere testbrood daar gelaten). Té gek natuurlijk. Wel gehoopt en toch gekomen. Wat een trouwe klanten heb ik toch, bofferd! Daarom was het wel even gas erop en bijschakelen maar uiteindelijk ging iedereen met 1 of meerdere broden en lekkere baksels naar huis. Ook het vlaggetje scoorde goed: als mijn rode vlaggetje ''er is brood'' buiten hangt kun je altijd even aanwippen of er nog brood over is. Nou dat was er niet veel, dus hij hing maar kort buiten. Het advies: ''volgende keer maar op tijd bestellen'' werkt hopelijk goed. 

 

Ook op zondag aanloop van ruim 35 gelukszoekers en geluksbrengers: ik deed mee aan de Geluksroute in Boskoop. Het eerste jaar, maar volgens de organisatie een mooie opkomst. Ik werd zelfs verrast door een trouwe Ella Bakt fan met een mooi bloemstukje. Wow! We deelden verhalen en geluk en ik vertelde wat over de bakkerij en mijn werkwijze. En natuurlijk werd er geproefd van de baksels die ik gemaakt had. Een hele mooie zondag was het en ik ging vol geluk weer richting huis!

 

Nu alweer de tweede bakweek in aantocht en gelukkig komt Sander -mijn stagiair- ook weer helpen. Dit jaar wat meer uren voor school, dus hij is op donderdag en vrijdag ook in de bakkerij te vinden. Hij was ook weer blij om lekker met de handjes in het deeg te gaan om voor jullie mooie en lekkere broden te bakken. 

 

Wat staat er deze week op het program? Natuurlijk op vrijdag speltbruin en deze keer met kleine speltvlokjes. Daarnaast vroeg een aantal van jullie weer naar het meergranen/meerzaden stokbrood (met pitjes erin én erop), dus die doet ook weer mee. Ook een mooi klein notenbroodje voor bij een kaasplankje of zo uit het vuistje bij een glaasje wijn. Bijna meer noten dan deeg, dus daar krijgt de kneder nog een goede klus mee! Als laatste een haverbrood met kookstuk. Over dat laatste vertel ik graag iets meer.

 

Omdat ik werk zonder broodverbetermiddelen oid zoek ik altijd naar manieren om het brood langer houdbaar te laten zijn. Bij de Bakery Institute deed ik een cursus over brood met kookstukken. Dan wordt aan het brood een kookstuk (in dit geval van haver, melk, water en honing) toegevoegd, zodat het brood langer mals en vers blijft. En natuurlijk smaakvol! Dus deze week doet deze ''favoriet'' bij velen ook weer mee. 

 

Last but not least de worteltaart: een smeuïg taartje met wortel, walnoot en n tikkie ananas en pistache. Met een topping: zó lekker, daar eet je je vingers bij op :). Bestellen kan via de site: https://www.ellabakt.nl/assortiment-komend-weekend/ maar je weet 't: op=op! 

 

Buiten de kaart om ga ik nog aan de slag met Boskoopse moppies (een roomboterkoekje met anijs), een testbrood met durum gries en de tropezienne (brioche met creme diplomate). Genoeg te testen en te proeven denk ik zo. 

 

Zie ik je vrijdag of zaterdag?

 

groetjes,

Ella