22. november 2021
Na een sluiting van 2 weken gaan we er deze week weer voor; positive vibes!! Om ook wat tijd te besparen en vooral te kunnen focussen op de productie die we in deze drukke weken doen, krijg je de komende tijd een korte nieuwsbrief met enkel het assortiment van mij. Hopelijk is er in januari weer wat meer ruimte voor een wat uitgebreidere nieuwsbrief. Daar gaan we; het assortiment van de komende week: Haverbrood 3,95 🍞 -een puur haver desembrood, langer houdbaar door het gebruik van een...
30. oktober 2021
Elke week is het weer een leuke uitdaging om nieuwe producten te bedenken en te maken. Het croissantdeeg heeft elke week weer een nieuwe vorm: rond, langwerpig of vierkant! Een aantal van jullie vroegen of we ook hartige snacks met croissantdeeg kunnen maken, dus daar gaan we deze week mee aan de slag. Hmm... worden het kaasstengels, kaas croissants of lekkere roquefort bechamel bakjes met pecannoten? Genoeg lekkere en leuke ideeeen! Ik browse en zoek me suf! Gelukkig kan ik altijd terugkijken...
24. oktober 2021
De supermarkten liggen alweer vol met kruidnoten, speculaas, letters en nog veel meer. Ik laat me niet gek maken en ga eerst maar voor herfstsmaken en Halloween! Aanstaande vrijdag betekend dat: een mooi pure chocolade tulbandje, met stukjes pure chocolade, roomboter en een leuke Halloween versiering. Daarnaast een heerlijk pompoenbroodje (wat geroosterde pompoen bevat) en op een leuke manier is vormgegeven; het lijkt namelijk écht op een pompoen 🎃. We zullen een filmpje maken hoe we dat...
10. oktober 2021
Heerlijk was het! Iedereen mocht vrijdag weer de winkel in en dat was superfijn. Door dat scherm praten en turen was de afgelopen 1,5 jaar een stuk minder leuk dan jullie weer in ''het echt'' te ontmoeten. Een nieuwe klant vroeg me waarom ik toch elke week wat anders maak. Daar moest ik wel even over nadenken, zo ''gewoon'' is het inmiddels geworden. Maar dat is toch veel meer werk dan een vast assortiment? vroeg ze me. Ja, inderdaad, dat klopt. Toen ik ruim 5 jaar geleden begon wilde ik gewoon...
03. oktober 2021
De regen kletst weer tegen de ramen, in huis kan de verwarming weer aan en 's avonds is het alweer eerder donker. We kunnen er niet omheen; de herfst is weer begonnen! Wat gaan we daarmee in de bakkerij doen..? Deze week de kick off met de boterkoek met pecan notenspijs. Persoonlijk 1 van mijn favorieten! Een dun laagje boterkoek, dan een laagje pecan noten spijs en nog een laagje boterkoek. Smullen! Er zijn weer lekkere appeltjes, de pompoenen zie je overal en het is bijna Halloween. Genoeg...
26. september 2021
Eindelijk gooi ik de winkel weer open.. dat heb ik zo gemist! Wel doen we nog even voorzichtig aan. Maximaal 2 personen tegelijk in de winkel (en de hondjes aan de haak buiten). Dus iedereen is weer van harte welkom in de winkel! Sommigen van jullie hebben dat nog niet eens gezien en kennen alleen mijn ''frietkraamraam''. Hoe ziet dat eruit? We zetten de werkbanken tegen elkaar aan en dan creëren we een ''toonbank''. Alle vrije verkoop staat dan in een hoog rek zodat je dat goed kunt zien. En...
19. september 2021
Projecten bakken? Haha nee hoor :) Ik hèb altijd een hoop ''projecten'' lopen in de bakkerij. Leuk om je deze week daar kort in mee te nemen. -project biscuit; om op grotere schaal taarten te maken worden op dit moment ''op maat gemaakte'' kunststof mallen gemaakt en is er een 25 liter planeetmenger onderweg (YES!!) -project Kerst; ik ben al aan het ''voorbakken'' voor mijn kerstprojecten. Dan kan mijn vriendin Kay foto's maken en kunnen we dit jaar op tijd aan de kerstplanning beginnen. Dit...
12. september 2021
De eerste twee weken van het nieuwe seizoen zitten er alweer op en er gingen alweer heel wat broden, koeken en taarten over de toonbank. Lekker bezig weer @ellabakt! Afgelopen week kreeg ik een mailtje van Alzheimer Nederland; of ik wilde collecteren voor dit mooie doel. Tijdens het werk, en de gesprekken die daar gevoerd worden, kreeg ik een ander idee. Hoe cool zou het zijn als we een hele week bákken voor het goede doel? Gelijk borrelden de ideeën weer op; wat dan? en hoe dan? Wanneer was...
05. september 2021
Een klant vroeg mij pas of ik ook met (zuur)desem werkte.. oei! Tijd voor wat uitleg, want al mijn broden zijn gemaakt met een jong desem (zodat het niet al te zuur smaakt). Inderdaad.. desem. Een natuurlijk gist wat ik wekelijk opkweek zodat ik er de heerlijkste broden mee kan maken. Een beetje water en bloem, mengen met wat desem (de moedercultuur) en daarmee ontstaat een luchtig papje na een uur of 5. Dat ''vermeerder'' ik in de loop van de week zodat ik het kan afstemmen op de bestelde...
26. augustus 2021
YES! We kunnen weer aan het werk in de bakkerij.. Alle voorraden zijn aangevuld, plannen gemaakt, 2 stagiaires gevonden, assortiment online en knallen maar weer. Ik heb zin in een nieuw seizoen waar we weer heerlijk brood, lekkere gebakjes en taartjes, granola, pizzabollen en andere lekkere dingen gaan maken. En we starten gelijk met een uitgebreid lijstje voor het assortiment deze week. Natuurlijk hebben de nieuwe stagiaires Melitza en Mark (M&M) ook begeleiding nodig en daar zal zeker in...

Meer weergeven